7 Rakip 9 Puan!..

 3. Lig’de futbol hasreti sona eriyor. Profesyonel liglerde bölgemizi temsil eden Darıca GB, Pazar günü sahasında ki, Gölcükspor maçı ile ikinci yarıyı açıyor.

Sarı-yeşilli temsilcimiz son yılların en kötü ilk yarı performansını gösterdi. 19 takımlı grupta 23 puanla, 12. Sıradalar.

Lig’de ki fotoğraf, Darıca GB için zirve şansının olmadığını, ‘ikinci yarıda küme düşmez ise başarılı sayılır’ yorumlarına neden oluyor.

Matematiksel olarak ta bu düşünce çokta haksız sayılmaz.

18 maçlık periyotta geçmeniz gereken 7 rakibiniz var ve en yukarda ki rakibinizle aranızda ki puan farkı 9.

3 puanlı sistemde, futbolun olduğu yerde, her türlü neticiden söz etmek olası. Türk Milli Takımı’nın doğrudan 2016’ya katılırken, gerçekleşen bir çok olasılığı göz önüne getirelim. Futbol da her şey mümkün ancak, 18 hafta, 7 rakibi geçmek ve 9 puanlık farkı kapatmak öyle kolay bir iş değil.

Antalya kampına kulüp başkanı Abdullah Örs ile birlikte gittik. Sayın Örs, “biz liderde bitirdik olmadı. Puan farkı vardı kapandı. Hep zirvede olduk, play-off oynadık, finalden döndük. Bu kez tersi olacak, biz geriden gelip, 2. Lig’e yükseleceğiz” diyor.

Öyle, futbolda laf olsun, iddialı görüneyim diye de söylemiyor bunları, çok inanarak, çok  içten iddia ediyor bu düşüncelerini.

Onursal Başkan Şükrü Karabacak’ta farklı değil. Basın toplantısında Darıca GB için, “ben ikinci yarıda takımın play-offa kalacağına ve oradan da 2. Lig’e yükseleceğine inanıyorum” diyor.

Sadece demekle de kalmıyor, transfer çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü ifade ediyor.

Evet Darıca GB, ikinci yarıya inanarak giriyor. Farkı kapatıp, play-off vizesini alacağına, oradan da 2. Lig’e yükseleceğine tüm ekip inanıyor.

Hazırlık sürecinde de havaları şampiyon ekiplerin havası gibiydi.

Pazar günü ikinci yarı maratonu başlıyor ve iddialı Darıca GB, ilk maçta sahasında Gölcükspor’u ağırlıyor. Daha ilk maçta rakip 6 ya düşebilir. Heyecanla ve sabırla Darıca GB’nin ikinci yarıda ki zirveye yürüyüşünü bekliyoruz. Sarı-yeşilli temsilcimize yürekten başarılar diliyoruz.

YORUM EKLE

banner178