Ahmet Şimşirgil İstiklal’i anlattı

Ahmet Şimşirgil İstiklal’i anlattı

 Ahmet Şimşirgil İstiklal’i anlattı
banner158
banner174
Gebze Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Çanakkale’den İstiklal’e” konulu konferansı verdi. Şimşirgil, konferansta önemli konulara değindi.

HALK İLGİ GÖSTERDİ
Gebze Belediyesi’nin düzenlediği kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Çanakkale’den İstiklal’e” konulu konferansı ile Gebzelilerle buluştu. İlim Yayama Cemiyeti Gebze Şubesi ve Gebze Belediyesi işbirliğinde Gebze Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa; Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İlim Yayam Cemiyeti Gebze Şube Başkanı Sedat Çelik, AK Parti Gebze İlçe Başkan Vekili Mustafa Yıldıztekin, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, belediye meclis üyeleri, TÜGVA Gebze Şube Başkanı Halil İbrahim Dede ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
ECDADIMIZDAN MİRAS
Konferansın açılışında İlim Yayma Cemiyeti Gebze Şube Başkanı Sedat Çelik selamlama konuşması yaptı. Çelik salondaki konuklara katılımlarından dolayı teşekkür etti. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başkan Köşker, “Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü kutlarken, Allah bir daha böyle acılar göstermesin, bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Çanakkale’de bir tarih yazıldı ve ecdadımız bize bu günleri miras bıraktı. Orada yapılan fedakarlıkları anlatmak ne mümkün” ifadelerini kullandı. 
DARBECİ ZİHNİYET
Konuşmaların ardından konferansa geçildi. Katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “1. Dünya Savaşı’na girmemizin mecbur olduğu bize anlatıldı, inandırıldı. 2. Dünya Savaşı’na girmedik ne oldu sanki. Birinci Dünya Savaşı’nda bizim savaşa girmemiz için bir neden mi vardı işgal mi ediliyorduk, bize tokat atan birileri mi vardı? O zamanki darbeci zihniyet bugüne kadar gelmiş, değişen bir şey yok, bunu görüyoruz. Zihniyet aynı. Dün Osmanlı padişahına saygı duymayıp Alman komutanlar karşısında el pençe duran zihniyet bugün de Cumhurbaşkanımıza saygı duymayıp Alman başbakanın karşısında el pençe duruyor” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 12:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER