banner166

'Elektronik cihaz yasağı' cuma başlıyor

'Elektronik cihaz yasağı' cuma başlıyor

 'Elektronik cihaz yasağı' cuma başlıyor
banner158
banner174
Türkiye’nin de içinde bulunduğu 8 ülkeden ABD’ye ve İngiltere’ye yapılan uçuşlarda, yolcuların akıllı telefondan büyük elektronik cihazlarını kabine almama yasağının uygulamasının cuma günü başlatılacağı öğrenildi.
Atatürk Havalimanı’nda bugün sabah saatlerinde, THY’nin ilgili birimlerinin, ABD ve İngiltere uçuşlarının güvenlik kontrollerini yapan Gözen Güvenlik yetkilileri ve Sivil Havacılık yetkililerinin bir araya gelerek toplantı yaptıkları, uygulamada nelerin yapılması gerektiğini görüştükleri belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre Atatürk Havalimanı çıkışlı yolculardan daha ziyade transit olarak gelen ve İstanbul üzerinden ABD’ye gidecek yolcuların beraberlerindeki elektronik cihazların konusunun öncelikle ele alındığı bildirildi.

Transit yolcuların çıkış yaptıkları ülkelerdeki istasyonlara konuyla ilgili talimatların gönderilmeye başlandığını belirten bir yetkili, “Öncelikle yolcunun ilk çıkış yaptığı istasyonda elindeki elektronik cihazı valizine koyması için tedbirleri alıyoruz. Ulaşılamayan ve İstanbul’a kadar cihazını koymak istemeyen yolcuların ellerindeki cihazları da burada transit salonda uçağa binerken alıp el bagajları kargo bölümüne vereceğiz" dedi.
Yetkililer uygulamanın Cuma günü başlayacağını belirterek, ABD’ye ve İngiltere’ye uçacak tüm yolculara ulaşarak bilgilendirmeyi amaçladıklarını söylediler. 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER