banner166

EYDEM’de Yeni Dönem Heyecanı

EYDEM’de Yeni Dönem Heyecanı

 EYDEM’de Yeni Dönem Heyecanı
banner158
banner174
Yaz mevsimi boyunca çalışmalarını sürdüren Engelsiz Yaşama Destek Merkezi'nde 2017-2018 eğitim-öğretim dönemi Ekim ayında başlayacak
Yaz döneminde sosyal gelişim kursları
Derince Belediyesi’nin sosyal projeleri arasında yer alan ve ilçedeki dezavantajlı kesimlere hitap eden Derince Belediyesi Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM), yaz dönemi kurslarını noktaladı. Yaz tatili boyunca Yenikent Mahallesi’nde bulunan merkezde engelli engelsiz bütün vatandaşlara yönelik ücretsiz psikolojik destek hizmeti veren EYDEM, aynı zamanda sosyal beceri kursları ile de aktif çalışmalarda bulundu.  EYDEM’de yaz döneminde sosyal beceri kursu ile küçük gruplar halinde bireylerin günlük yaşam becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar yapıldı.
 
Öğrenciler hünerlerini ortaya koydu
Bu çalışmalar kapsamında engelli bireyler kuaföre giderek istedikleri saç modelini yaptırarak, müşteri olmayı deneyimledi. Daha sonra Derincede bir lokantaya misafir olan öğrenciler kendi siparişlerini kendileri verdi. Eğitimci desteğiyle bu etkinliklerde oturma, kalkma, yemek yeme, garsonla iletişim kurma gibi deneyimleri eğlenceli ve inter aktif bir biçimde öğrenen öğrenciler hesap ödemeyi de ihmal etmedi. Öğrenciler son hafta EYDEM’de kek ve kurabiye yaparak misafir ağırladı. Kek hamuru yapmak, tepsiye dizmek ve fırınlamak gibi faaliyetleri tek tek deneyimlediler. Yaptıkları ikramları denemesi için diğer kişilere ikram ettiler.
 
EYDEM’den mutlu ayrıldılar
EYDEM’de yaz dönemi boyunca düzenlenen sosyal beceri kursları ile öğrencilere alışveriş, misafir karşılama - ağırlama - ev düzeni - para hesabı gibi basit becerilerin edindirilmesi amaçlandı. Öğrenciler de kurs bitiminde yeni dönemi heyecanla bekleyeceklerini söyleyerek EYDEM’den mutlu ayrıldı. Ekim ayında başlayacak yeni dönemde yeni aileler tanımak ve danışmanlık yapmak için ev ziyaretlerine devam edecek olan EYDEM, kurslar ve öğrenciler ile engelli birey ve ailelerine hizmet vermeye devam edecek. EYDEM yetkilileri, kurs merkezindeki hizmetlerden yararlanmak isteyen ve henüz EYDEM ile tanışmamış olan ailelerin 233 1 444 numaralı telefondan bilgi alabileceklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2017, 15:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER