ÇAYIROVA SAADET SORUYOR

Yaklaşan yerel seçimler için Belediye başkan aday adaylığı ve Meclis Üyeliği aday adaylığı için ön istişarelerinde yapıldığı toplantıya partililer yoğun katılım sağladı.

ÇAYIROVA SAADET SORUYOR
banner158
banner174

  Yaklaşan yerel seçimler için Belediye başkan aday adaylığı ve Meclis Üyeliği aday adaylığı için ön istişarelerinde yapıldığı toplantıya partililer yoğun katılım sağladı. Toplantıda ağırlıklı yerel gündemi değerlendiren Aksu, uzun zamandır Kamuoyunda tartışılan ve Çayırova halkını derinden yaralayan Belediye kaynaklı şaibeli durumların açığa kavuşması gerektiğini belirtti. Geçtiğimiz günlerde konuyla alakalı Çayırova Belediye başkanı Şevki Demirci’ye cevaplaması için Çayırova halkı adına bazı sorular yönelttiklerini fakat bir cevap alamadıklarını belirten Aksu,  Saadet Partisi olarak siyasi sorumluluğumuz ve inancımız gereği Çayırova halkının hakkını korumak adına Sayın Demirci’ye altı soru daha soruyoruz. Çayırova halkı adına sorduğumuz bu sorulara umarız Belediye başkanı Şevki Demirci cevap verir dedi.

 

ŞEVKİ DEMİRCİ’DEN HALK CEVAP BEKLİYOR

Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu sorularını şöyle sıraladı.

SORU 7- Şekerpınar halkına ait olduğu dönemde imar artışını kabul etmediğiniz bazı arazileri el değiştirdikten sonra neden meclise yeniden getirerek bu imar artışını kabul ettiniz? Seçimlere kısa bir süre kala yapılan bu değişiklik sizin çok hassas olduğunuz “etik” kurallarına uygun muydu?

SORU 8- Kamuoyunda yoğun tepkilere sebep olan Şekerpınar bölgesinde ki son imar artışından faydalanacak olan yer sahibi eş, dost yada akrabalarınız mevcut mudur?

SORU 9- Görevinden istifa eden Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Keskin’in makamınıza sunmuş olduğu gerekçe nedir? İstifa eden Keskin’in görev ve yetkileri hangi makama devredilecektir? Daha önce görevden alınan diğer Başkan Yardımcıları Refik Tartar ve Fikriye Çelik’in ardından gelen bu istifa ile birlikte belediye çalışma sisteminin sekteye uğrama olasılığı nedir?

ÖZEL KALEM SALTANAT YAŞIYOR

SORU 10- 2018'de 2.800.000 TL olan Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi, 2019 yılı için 3.550.000 TL olarak belirlenmiş. Genel bütçede daralma yaşanırken, özel kalemin bütçesinde artış söz konusu. Bu kriz ortamında günlük 10 Bin TL’ye yakın bütçesi ile özel kalem ne tür harcamalar yapmaktadır? Yapılan bu harcamalar ay sonunu 1.600 TL ile getiren vatandaşlarımıza açıklanabilir mi?

SORU 11- Çayırovalıların önceliği olan hastane, küçük sanayi sitesi, kent meydanı gibi projeler dururken, kısa bir sürede yapılan fakat son aşamasına kadar ruhsatı olmayan kent park projesi için hangi tarihte ruhsat çıkarılmıştır? Belediye tarafından vatandaşa uygulanan ruhsat uygulaması neden belediyenin kendisine uygulanmamıştır? Bu çifte standart başka kişi yada kurumlara da uygulanmakta mıdır?

SORU 12- Emek ve İnönü Mahallesi’nde yaşayan kentsel dönüşüm mağduru vatandaşların taleplerine neden kulak tıkanmaktadır. Birçok yerel yönetim hizmetinden faydalanamayan bu insanların talepleri neden kulak ardı edilmektedir? Tapulu evlerinde hala soba yakarak ısınmaya çalışan bu vatandaşlar bu kış doğalgaz ile tanışabilecek mi? Diye sordu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2018, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER