banner166

Farabi, Araştırma Hastanesi oldu!

AK Parti Kocaeli  Milletvekili Zeki Aygün, Sağlık Bakanlığı tarafından Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin  Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Eğitim Araştırma Hastanesi olarak  onaylandığını açıkladı.

Farabi, Araştırma Hastanesi oldu!
banner158
banner174
 Kocaeli ilimizin en çok göç alan ilçelerinden birisi olan, ilimizin Batı bölgesine hakim, Dilovası, Çayırova, Darıca ve İstanbul’un Anadolu yakasına yakın olan Darıca Farabi Devlet Hastanesi, yoğun bir nüfusa hizmet vermektedir. Bölgenin ihtiyacı göz önüne alınarak Sağlık Bakanlığı tarafından Darıca Farabi Devlet Hastanesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile Eğitim Araştırma Hastanesi olması 8 Mayıs 2018 tarihi itibarıyla onaylanmış ve resmiyete girdi.

AK Parti Kocaeli Milletvetkili  Zeki Aygün bu konuda ; “Darıca Farabi Devlet Hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması ile fiziki ve tıbbi kapasitesi niteliğine uygun şekilde geliştirilecek, eğitim klinikleri açılacak ve bölge halkı akademik düzeyde daha nitelikli ve özellikli sağlık hizmeti alacaktır. Darıca Farabi Devlet Hastanemizin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması ile fiziki ve tıbbi kapasitesi niteliğine uygun şekilde geliştirilecek, eğitim klinikleri açılacak ve bölge halkı akademik düzeyde daha nitelikli ve özellikli sağlık hizmeti alacaktır. Bu münasebetle başta ülkemize ve Kocaeli halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum…

ÇOK KAPASİTELİ BİR HASTANE

350 yataklı, günlük yaklaşık 5000 poliklinik hastasının hizmet aldığı hastanede;  14’ü yenidoğan olmak üzere, toplam 57 yoğun bakım yatağı, 8 yataklı yanık ünitesi, 9 yataklı palyatif ünitesi, 32 yataklı fizik tedavi ünitesi, 22 oda ile hizmet veren fizik tedavi merkezi, taş kırma ünitesi ve modern doğum SDL ünitesi mevcut.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER