banner166

Gazeteciler, Anadolu lezzetlerini tattı

Darıca Belediyesi, Ramazan ayı süresince 12 mahallede Anadolu'nun kadim tariflerini vatandaşlara sunuyor. İsteyen herkesin katılabileceği sokak iftarlarında, Anadolu'nun çok özel tarifleri vatandaşlarla buluşacak.

Gazeteciler, Anadolu lezzetlerini tattı
banner158
banner174

Darıca Belediyesi, Ramazan ayı süresince 12 mahallede Anadolu'nun kadim tariflerini vatandaşlara sunuyor. İsteyen herkesin katılabileceği sokak iftarlarında, Anadolu'nun çok özel tarifleri vatandaşlarla buluşacak. Basın toplantısının ardından mahalle iftarlarında verilecek yöresel yemeklerin tanıtımı yapılırken, basın mensuplarını da değişik yörelerin en güzel yemeklerini tatma fırsatı buldular.

Erzurum'dan, Gaziantep'e, Ardahan'a birçok şehrin mutfağını Darıca'ya taşıyacak olan Anadolu Lezzet Mirası projesi ve Ramazan ayı hakkında tanıtım toplantısındta konuşan Darıca Belediye Başkanı  Şükrü Karabacak:

BU RAMAZAN ÇOK FARKLI OLACAK

 “Bu yıl Mübarek Ramazan ayını ilçemizde çok farklı bir atmosferde geçireceğiz. Mahalle iftarlarının yanı sıra geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gibi Kadir Gecesi’nde binlerce vatandaşımızla birlikte iftar açıp, enderun usulü teravih namazını hep birlikte kılacağız. Aynı zamanda vatandaşlarımız, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), diğer peygamberler, sahabeler ve İslam büyükleri ile Haremeyn'e ait eşyalardan oluşan Mukaddes Emanetler Fotoğraf Sergisi'ni Ramazan ayı boyunca Darıca Sahili Etkinlik Alanında izleyebilecekler. Yine çocuklarımızın eğlenerek kültürlerini daha yakından tanıyabilmeleri için Geleneksel Sokak Oyunları aktiviteleri; Ortaoyunu, Meddah, Hacivat - Karagöz, Kukla gibi geleneksel seyirlik oyunlarımız Darıcalılar ile buluşacak. “ diyerek Ramazan ayı programlarını tanıttı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER