Psikolog Tuğba Korkmaz Mobbing Konusunu Anlattı

Hizmet İçi Eğitimlere Önem Veren, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Eğitimler Devam Ediyor.

Psikolog Tuğba Korkmaz Mobbing Konusunu Anlattı
banner158
banner174

 Hizmet içi eğitimlere önem veren, Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Eğitimler Devam Ediyor.

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personellere yönelik olarak olan yapılan hizmet içi eğitimler devam ediyor. Bu hafta yapılan eğitimin konusu ise mobbing oldu. 

Hastanenin Konferans Salonunda gerçekleşen eğitimde; Mobbing nedir,  Karşılaştığımız hangi durumlar mobbing olarak algılanabilir, Öfke ve Stres Kontrolü,  Mobbinge maruz kalındığında neler yapılmalıyız konuları ele alındı.

 Mobbing Nedir?

“Mobbing” terimi, bir kişiyi taciz etmek, sindirmek, kabadayılık yapmak ya da rahatsız etmek için işbirliği yapan bir grup kişiyi ifade eder. Bir işyerinde, bir grup çalışanın, belirli bir çalışana yönelik düşmanca davranışlarda bulunduğunda ve bu çalışanın kendilerinini güvende hissetmesini ve görevlerini yerine getirmesini zorlaştığında mobbing meydana gelir.

Mobbing ile uğraşan bireyler meslektaşları, üstleri veya astları olabilir. Bu davranış açık ve doğrudan, gizli ya da dolaylı olabilir.

 Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikologu Tuğba Korkmaz ; Mobbinge uğrayan bir mağdurun hem fiziksel hemde  ruhsal sağlığı zarar görür, iş veriminde de düşme ortaya çıkabilir. İşyeri ise bu durumdan iş veriminin düşmesi ve çalışma barışının bozulması ile etkilenir. Psikolojik baskı durumu ortaya çıktığında varsa işyerinde ilgili birime, yoksa bir üst yönetime ve gerekirse mülki amirlere durum bildirilmelidir. Mobbingin oluşması için, çalışmanın sistemli bir şekilde engellenmesi ve bunun devam etmesi gerekiyor. Daha yaratıcı ve göze batan kişiler mobbinge daha çok maruz kalıyor. ifadelerini kullandı.

  Eğitim sonunda hastane personelleri merak etikleri soruları sorma fırsatı da buldular.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER