banner166

Törk’ün Seçim Şarkısını Darıcalı Sanatçılar Yapacak

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, Darıcalı müzisyenlerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Törk, “Yazacağınız sözler, besteleyeceğiniz müzikler ile siz değerli sanatçılarımızdan çıkacak bir seçim şarkısını kullanacağız ” dedi.

Törk’ün Seçim Şarkısını  Darıcalı Sanatçılar Yapacak
banner158
banner174
 

İlbeyoğlu Düğün Salonu’nda önceki akşam Darıcalı müzisyenlerle gerçekleştirilen toplantıda Darıca’nın kültürü ve sanatı konuşuldu. Darıca’da ilki gerçekleştirilen toplantıda bir araya gelen müzisyenler ve ses sanatçıları CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Yakup Törk ile sohbet ederek, Darıca’da sanatın ve müziğin ön plana çıkması gerektiğini belirttiler. Müzisyen ve sanatçılar Darıca’da rahat rahat sokakta müzik yapmak istediklerini ve bu doğrultuda Törk’ün neler yapabileceklerini sordu. Törk, göreve geldiğinde müzisyen ve sanatçıların istekleri doğrultusunda projeler üreteceğini söyleyerek, “Kıymetli sanatçı kardeşlerim; ilçemizde yerel sanatçılara yeteri kadar önem verilmediğinin farkındalığını hissederek sizlerle birlikte olmak istedim.

YEREL SANATÇILARIMIZDAN DESTEK ALACAĞIZ

Sanatçıların da desteğe ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz. Belediyenin düzenlediği festivallerde, etkinliklerde, özel gün ve haftalarda yerel sanatçılarımıza önem verilmediğini başka illerden sanatçılar getirildiğinin farkındayız. Oysa kentimizde birçok güzide sanatçımız bulunuyor. Dünyadaki bütün ulusal kültürlerin çıkış noktası bir yerel noktadır. Yerelden yeşeren kültürler ulusal hale gelir. Bizler de kendi şehrimizin sanatını ulusal arenalara taşımak ve şehrimizin tanıtımına katkı sağlamak adına göreve geldiğimizde düzenlediğimiz etkinliklerde yerel sanatçılarımızdan destek alacağız.

YANINIZDA OLACAĞIZ

Bu buluşmanın amaçlarından bir tanesi de yerel sanatçılarımızın Darıca’daki sorunları ve beklentilerinin neler olduğunun ortaya çıkarılmasıdır. Sanatçı; her ne kadar yeniyi bulmayı, olmayanı sunmayı, duygularını dile getirmeyi amaçlasa da içinde bulunduğu duruma da sanatını araç olarak kullanıp tepki göstermeyi, sanatının doğal sonucu kabul eder. Göreve geldiğimizde Darıca’da her çocuğumuzun en az bir enstrüman çalması için elimizden gelen gayreti göstereceğimize ve Darıca Belediyesi olarak her zaman yanınızda olacağımıza söz veriyorum. Göreve gelmeden önce de yerel seçimlerde kullanacağımız müzikleri sizlerin yapmasını istiyorum. Yazacağınız sözler, besteleyeceğiniz müzikler ile siz değerli sanatçılarımızdan çıkacak bir seçim şarkısını kullanacağız. Darıca tarih ve sanat kenti olacak” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER