Başkan Toltar’dan camiler ve din görevlileri haftası mesajı

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Toltar’dan camiler ve din görevlileri haftası mesajı
banner158
banner174

 Başkan Toltar mesajında, “Her yıl olduğu gibi, bu yılda Ekim ayinin Birinci haftası Camiler ve Din Görevlileri haftası olarak ülkemizde kutlanmaktadır. Yüce dinimizin kutsal saydığı değerlerin başında ise cami ve mescitlerimiz gelir.

Başkan Toltar, Camilerin manevi huzura kavuşmanın yanı sıra dini ve milli değerlerin, vatan ve aile sevgisinin, dostluk ve kardeşliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği kutsal mekânlar olduğunu kaydetti.

 

Camiler ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinen Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar;" Camilerimiz bir ibadet yeri olmanın yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerlerdir. Camilerimiz, insanların ortak bir yerde buluştuğu, kardeşlik duyguların, hoşgörü anlayışının, birbirimize olan sevginin güçlendiği kutsal yerlerdir. Camiler, içerisinde başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel bir huzur ve haz kaynağıdır. Bununla birlikte, toplum olarak birbirimize, bir arada kenetlenmenin en önemli kaynağı olan camilerimizde hizmet veren din görevlilerimiz de toplum hayatında büyük ve önemli işlevler görmektedir.

 

Camilerimizde görev yapan dini görevleri icra için bulunan din görevlileri günün her saatinde halkla bir arada olup, iletişim kuran ve onları iyi ve güzele yönlendiren, toplumsal dayanışmaya, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıları büyük olan insanlardır. Bu yönüyle din görevlileri birleştirici, bütünleştirici ve barıştırıcı yönüyle de öne çıkmaktadır. Zengin fakir, amir memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizin ve tüm İslam âleminin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlarım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER