banner166

Başkan Toltar'dan Engelliler Haftası Mesajı

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 Başkan Toltar'dan Engelliler Haftası Mesajı
banner158
banner174

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Toltar mesajında, "Engelliler haftası, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaktadır. Aslında bu haftaya kutlama demek yerine, farkındalık yaratma haftası demek daha doğru bir tanımlama olacaktır. Öncelikle engelliler konusu açıkça ifade etmemiz gerekir ki bu bir insan hakları meselesidir. Aynı zamanda insani ve vicdani sorumluluk meselesidir. Çünkü her an, herkesin ve her insanın muhatap olacağı bir meseledir. Dolayısıyla her insanı ve her kurumu ilgilendiren bir meseledir.

 Bu bağlamda ister resmi olsun, ister gayri resmi, her kurum ve kuruluşun bu bilinçle hareket etmesi, bu meseleyi temel bir sosyal farkındalık meselesi olarak algılaması çok önemlidir. ve en önemlisi engellilik sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir konu değil, tüm insanlığı ve tüm insanları ilgilendiren bir konudur. Engellilik konusundaki bilinç ve farkındalık, kentin ve kentlerin, caddelerin, sokakların, mekânların fiziksel durumlarını engellilere uygun hale getirilmesinden çok daha önemlidir. Bu noktada özellikle eğitimcilerimize ve sorumluluk makamında bulunan yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşlarına çok iş düşmektedir.

 Engellilerle ilgili alınmış veya alınan her türlü girişim, sosyal politikalar o ülkenin ve toplumun gelişmişlik düzeyiyle de orantılıdır. Henüz Engellilerin hem hukuksal düzeyde hem sosyal ve toplumsal düzeyde istenilen yerde olmadıkları da söylenebilir. Ancak ülkemizde son yıllarda her kesim tarafından açıkça görünen, her alanda gelişme ve dönüşüme paralel olarak engelliler konusunda da somut, uygulanabilir projeler ve çalışmalar kendisini göstermiştir.

 Başkan Toltar, Özellikle hükümetimizin ulusal düzeydeki sosyal politikaları geçmiş dönemlerle kıyaslanamayacak düzeydedir. Evde bakım hizmeti, evde bakım hizmeti aylığı, sigorta primlerinin devlet tarından karşılanması, engellilerin kamuda istihdam edilmelerinin önünün açılması gibi daha burada ifade edemediğimiz birçok proje ve çalışma uygulanmıştır.

Hükümetimizin her alanda olduğu gibi engelliler konusunda da bu hızlı, baş döndüren çalışmalarına ve projelerine yerel yönetimler olarak biz de ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu konuda üzerimize daha fazla yük bindiğinin farkındayız, bu bilinç ve anlayışla çalışmalarımızı sürdürme gayretinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER