banner166

Erbil'de Türk Diplomatlara saldırı

Türkiye'nin Erbil'deki diplomatik temsilciğinde çalışanların içinde olduğu restorana silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda ölü ve yaralılar var.

Erbil'de Türk Diplomatlara saldırı
banner158
banner174
Irak'ın Erbil kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'nda çalışan diplomatların içinde bulunduğu Huqqabaz adlı restorana, 14.30 sularında saldırı gerçekleştirildi.Reuters haber ajansına göre, en az 3 Erbil Başkonsolosluğu çalışanı hayatını kaybetti. Anadolu Ajansı (AA) ise bir diplomatın şehit olduğunu bildirdi. Ölen diğer 2 kişinin Irak vatandaşı olduğu bildiriliyor.AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri restoranda silahlı saldırıya uğradı. Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı. 

RUDAW: KONSOLOS YARDIMCISI YAŞAMINI YİTİRDİ

Bölgeyi kontrol eden Barzani'nin yayın organı Rudaw, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve saldırı sırasında olay yerinde olmadığını aktardı. Rudaw'a göre, saldırıda Konsolos Yardımcısı hayatını kaybetti.Terör saldırısını PKK'nın gerçekleştirdiği öne sürülüyor.Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil'den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturma da başlatıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;  
"Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz."IRAK DIŞİŞLERİ: TAKİP EDİYORUZIrak Dışişleri Bakanlığından saldırıya ilişkin açıklamada "Olayın ayrıntılarını takip ediyoruz" denildi. 

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER