banner166

İran Irak'daki ABD Üslerini Vurdu

İran, Irak'ın Anbar vilayetinde yer alan ve ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esad hava üssüne balistik füzeli saldırı düzenledi. İran devlet televizyonu, füze saldırılarında 80 kişinin öldüğünü bildirdi.

İran Irak'daki ABD Üslerini Vurdu
banner158
banner174
 
İran, ABD'nin Irak'ta bulunan 2 askeri üssünü vurdu.ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani'nin intikamını almak için saldıran İran, Irak'taki Erbil ve Ayn-El Esed askeri üslerini balistik füzelerle vurdu.İran Devrim Muhafızları yaptığı açıklamada; "Kasım Süleymani'nin intikamını almak için saldırdık" dedi.

İran'ın 2 ABD üssüne 13 balistik füzeyle saldırdığı açıklandı.Pentegon saldırıyı doğrulayarak; "İran bir düzineden fazla füzeyle saldırdı" açıklamasını yaptı.  
ABD'li yetkililer tarafından da doğrulanan saldırıda 80 kişi öldü.
DEVRİM MUHAFIZLARI'NDAN AÇIKLAMA

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Irak'taki Ayn el-Esad Hava Üssü'ne balistik füzelerle gerçekleştirilen saldırıya ABD'nin yanıt vermesi halinde, "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceğini açıkladı.Devrim Muhafızları Ordusu, tarafından yapılan yazılı açıklamada, İranlı general Kasım Süleymani'nin intikam operasyonu kapsamında, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esad Hava Üssü'nün onlarca karadan karaya balistik füzeyle vurulduğu belirtildi.Açıklamada, ABD'nin saldırıya yanıt vermesi halinde İran tarafından "çok daha sert ve ezici" karşılık verileceği uyarısında bulunuldu.Bölgede ABD üslerine ev sahipliği yapan ülkelerin de uyarıldığı açıklamada, "Her durumda İran'a karşı düşmanca ve saldırganca eylemlerin kaynağı hedef alınacaktır. İşledikleri suçta siyonist rejimi de suçlu ABD rejiminden ayrı tutmuyoruz" ifadeleri kullanıldı.Açıklamada, ABD halkına ise bölgedeki askerlerini daha fazla zarar görmemeleri için ülkelerine çağırmaları tavsiye edildi.  

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2020, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER