banner166

Katar'a yatırım yapmanın önemi anlatıldı

2022 yılında FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan ve hazırlıklar için 2 milyar dolarlık bir bütçe ayıran dünyanın en zengin ülkesi Katar'da iş yapma yolları KOTO'da düzenlenen toplantıda anlatıldı.

 Katar'a yatırım yapmanın önemi anlatıldı
banner158
banner174

 Kocaeli Ticaret Odası, kişi başı 97 bin 518 dolarlık geliriyle dünyanın en zengin ülkesi olan Katar'ı, ülkeye iş ve yatırım yapmak isteyen KOTO üyesi işadamlarıyla buluşturdu.Ekonomi Bakanlığı ve DEİK işbirliği ile düzenlenen 'Katar Ülke Yatırım ve İş Fırsatları Bilgilendirme Toplantısı'nda; Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Katar Ülke Masası Uzmanı Ayper Sönmez ile DEİK Katar İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Suisse Sertifikasyon ve Denetim Hizmetleri Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Şengüler oda üyelerine Katar'da iş yapmanın yollarını anlattı.



Oda üyesi iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya; 
KOTO Yönetim Kurulu ÜyeleriYusuf Ziya Uludüz, Hüseyin Cahit Akyol ve Murat Altun'un ev sahipliği yaptı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ve moderatörlüğünü yapan KOTO Yönetim Kurulu ÜyesiMurat Altun, "Ülkemizle Katar arasındaki verilere baktığımızda; 2015 yılında 62 milyon 169 bin 366 dolar ihracat, 14 milyon 433 bin 81 dolar ithalat gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Tüm bunları göz önüne alarak üyelerimiz için yeni iş fırsatları barındırdığına inandığımız Katar'a nasıl yatırım yapılabileceğini ve fırsatların anlatılacağı bu toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.



DEİK 
Katar İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Şengüler ise konuşmasına, Katar'ın marka ülke olma politikasının bulunduğunu ve bu amaca ulaşmak için çok ciddi stratejik yol haritaları takip ettiğini vurguladı. Şengüler, "Katar son 10 yıldır Körfez ülkeleri arasında liderliğe de oynayan bir ülke. 2022 FIFA Dünya Kupası için 200 milyar dolarlık yatırımda bulunacaklar. İhracatta sıfır vergi imkanı sunuyorlar. Katar'da önünüzü görebilirsiniz. Eğitim, sağlık, finans ve inşaat konularda uzun vadeli planları var. Hizmet, danışmanlık ve pazarlama alanında yatırım yapabiliriz. Sadece futbol müsabakaları için 2 milyar dolarlık bütçeleri var" diye konuştu



Ekonomi Bakanlığı 
İhracat Genel Müdürlüğü Katar Ülke Masası Uzmanı Ayper Sönmez,Katar'a ihracat olanaklarıyla ilgili bilgi verdi. Sönmez, "Katar 2022 FİFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ve buna hazırlık için 7 şehri birbirine bağlayacak olan 340 kilometrelik bir demiryolu ağı ve otoyol projeleri var. Ayrıca 100 bin seyirci kapasiteli bir stadyumun da bulunduğu 9 stadyumun yapılması planlanmakta" şeklinde konuştu.



Sunuma katılan konuşmacılar ardından, dinleyicilerin yanıtlayarak programı sonlandırdılar. 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2016, 21:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER