banner166

Koronanın ilacı bulundu!

Küba'nin bulduğu İnterferon Alfa2B ilacının COVİD19 üzerinde etkili olduğu ve 15 ülkeden talep edildiği Alman medyası tarafından duyuruldu.

 Koronanın ilacı bulundu!
banner158
banner174


Alman gazetesi TAZ, Küba'nin bulduğu İnterferon Alfa2B ilacının COVİD19 üzerinde etkili olduğunu ve şu anda aralarında Çin ve İspanya'nin olduğu 15 ülkede de kullanıldığını yazdı.Gazetede Interferon Alfa2B ilacının Fidel Castro'nun 2016 yılında talimatıyla kansere karşı geliştirildiğini fakat başta AIDS ve SARS olmak üzere bir çok hastalıkta kullanıldığı belirtildi.Amerikan sağlık yayını Journal of Virology'de COVİD19'un SARS'tan daha zayıf olduğunun belirtildiği bilgisi gazetede yer alıyor.
İnterferon Alfa2B'nin vücudun bağışıklık sistemini güçlendirerek virüsü yendiği haberde ayrıntılarıyla anlatılıyor.

15 ÜLKE TALEP ETTİ
On beş ülke şimdiye kadar Genetik ve Biyoteknoloji Merkezi'nin (CIGB) tarafından üretilen interferonu elde etmeyi talep etti. 1980'lerin ortalarında Küba'da geliştirilen preparat, dang humması, hepatit B ve C tedavisinde ve kanser tedavisinde başarıyla kullanılmaktadır. İnterferonlar, virüslerle ve büyümeleriyle savaşmak için lenfatik sistemde üretilen bağışıklık sisteminin önemli bileşenleridir.ABD uzman dergisi Journal of Virology'ye göre, korona virüsü, çalışmalara göre, interferon enjeksiyonuna, ilgili Sars virüsünden çok daha duyarlı.İnterferon alfa-2b'nin vücudun bağışıklık savunmasını güçlendirdiğini, virüsü zayıflattığını da iddia ediliyor.

kaynak siyasetcafe

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER