banner166

Nutella Nasıl Bir Markadır ?

Avrupa’nın mutfağıyla ünlü dünyanın en gözde ülkelerinden İtalya’nın ürettiği bir gıda ürünüdür. İtalyanların dünya pazarına kazandırdığı bu marka, küresel çapta bir şöhreti yakalamış durumdadır.

Nutella Nasıl Bir Markadır ?
banner158
banner174
Avrupa’nın mutfağıyla ünlü dünyanın en gözde ülkelerinden İtalya’nın ürettiği bir gıda ürünüdür. İtalyanların dünya pazarına kazandırdığı bu marka, küresel çapta bir şöhreti yakalamış durumdadır. İtalya’nın bir ürünü olması sebebiyle doğal olarak Avrupa Birliği’nin de bir ürünü olan Nutella, global bir pazara sahip olması nedeniyle çok büyük bir ekonomik figürdür. İtalyanların dünyaca ünlü tatlı bazlı çikolata üreticisi Ferrero tarafından üretilir. Bu markanın sahibi olan Ferrero aslında çok da eski bir kurum değildir. Bakıldığında Ferrero’nun 1946 yılında kurulduğunu görmekteyiz. Başka bir ifade ile II. Dünya Savaşı sona erer ermez, İtalya’da kurulan Ferrero, birçok alanda faaliyet göstermiştir.

Kendi alt markalarını üreten bu şirket kuruluşu sonrasında çok ciddi bir popülariteye de sahip olmayı başarmıştır. 1963 yılına gelindiğinde Nutella‘nın temelleri de atılmış oldu. Nutella, bu tarihle beraber üretimi kayda alınmış bir alt ürün oldu. 1965 yılında yanı tasarımı sonrasında 2 yıl içinde ilk üretimi yapılan Nutella, dünya çapında bir marka haline geldi. İtalya’da vücut bulan bu marka, Piedmont şehri sınırları dahilinde üretilmiştir. Günümüzde ise, bu marka, sadece İtalya’da üretilmemekte ve aynı zamanda sadece İtalya’da satışa sunulmamaktadır.

Kakaolu fındık kreması olarak da ifade edilen bu ürün, piyasada benzerlerine nazaran son derece farklı bir yapıya ve de tada sahip olması sebebiyle, çok kısa bir sürede kıtaları aşan bir şöhrete ulaşmıştır. Özellikle de Almanya, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri gibi epey bir damak zevkine düşkün ülkelerde kahvaltıların vazgeçilmez demirbaşları arasına katılmıştır Küresel bir marka haline gelen Nutella‘nın ticari yayılımı da böylelikle hız kazanmıştır. Bu da özellikle Avrupa ortak pazarında kendisini son derece hızlı bir şekilde hissettirmiştir.

Menşei ülkesi ilk zamanlar her ne kadar İtalya olsa da sonrasında ürün Polonya, Almanya, Fransa ve civar ülkelerinde de aynı marka adı altında üretilmiştir. Ancak bazılarına göre ki özellikle de Polonya’da üretilen Nutella, gerçek Nutella tadına sahip değildir. Bir başka örnek de Nutella, Polonya’da üretilmiş ise, buzdolabına koyulduğu vakit, donmaktadır. Ancak Almanya’da ya da İtalya’da üretilmiş ise bu yaşanmamaktadır. Bu gibi çeşitli spekülasyonları da içinde barındıran küresel bir markaya dönüşen Nutella, şu an itibariyle 2,5 saniyede bir satılan marka olması sebebiyle oldukça popülerdir. Dünya üzerinde Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika, Asya, Uzakdoğu ve Avustralya ve de Okyanusya olmak üzere birçok bölge, kıta ve ülkede satışı bulunan marka, İtalya’nın en büyük ticari figürlerinden birine dönüşmüştür.

Nutella, Türkiye pazarında da rahatlıkla bulabileceğiniz bir üründür. Söz konusu ürün Avrupa Birliği’nden ithal edilmektedir. İthalat ağırlıklı olarak Polonya sınırları dahilinde üretilen Nutella’ları kapsar. Bu ülke için daha ekonomik olarak kabul edilir. Nutella, her damakça son derece sevilen bir üründür ve popülaritesini hiç kaybetmemektedir.

Kaynak ; Bilgiustam

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2017, 13:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER