O ülkede asgari ücrete %50 zam yapıldı

Sık sık yaşadığı siyasi karışıklıklarla gündeme gelen Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı

O ülkede asgari ücrete %50 zam yapıldı
banner158
banner174
Ekonomik kriz ve enflasyonla mücadele eden Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam yapıldı.Asgari ücrete zam yapıldığını Devlet Başkanı Nicolas Maduro duyurdu.Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro pazar günü yaptığı haftalık radyo konuşmasında asgari ücretin aylık 40 bin 683 bolivara çıkarıldığını açıkladı.

40 bin 683 bolivarlık asgari ücret resmi kurda yaklaşık 60 euroya, kara borsada ise yaklaşık 12 euroya karşılık geliyor.

BİR YIL İÇİNDE BEŞ KEZ ZAM YAPILDI

Kararla birlikte ülkede bir yıl içinde beşinci kez asgari ücrete zam yapılmış oldu. Asgari ücret bundan bir yıl önce yaklaşık 10 bin bolivar düzeyindeydi. Asgari ücrete ek olarak 64 bin bolivar tutarında da gıda yardımı yapılıyor.Ülkede kamu ve ordu personelinin maaşları da yüzde 50 artırıldı.


Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) verilerine göre, enflasyonun geçen yıl yüzde 500 seviyesinde seyrettiği Venezuela'da bu yıl ise yüzde 2000'i aşması bekleniyor.Venezuela para bilimi bolivar 2016'da çok büyük oranda değer kaybetti.Dev bir ekonomik ve siyasi krizin pençesinde olan Venezuela gıda ve temel ihtiyaç maddeleri temini konusunda yaşanan sıkıntılar nedeniyle şiddet olaylarına sahne oluyor.  

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER