Samsung üretimi durdurdu!

Korona virüsünün etkili olduğu şehirlerde üretim tesisleri de tedbir amaçlı geçici olarak kapatılıyor.

Samsung üretimi durdurdu!
banner158
banner174

Huawei, Xiaomi, Foxconn, Samsung ve Apple gibi devler geçici tedbirden olumsuz etkilenmeye başladı. Koronavirüs piyasaları ve petrol fiyatlarını da vurdu. Uzmanlar tedavinin bulunamaması ve virüsün yayılmasıyla, virüs krizinin ekonomik bir krize de dönüşebileceğini belirtiyor.

Wuhan kentinde vahşi hayvan pazarlarında başladığı tahmin edilen corona virüsü salgını nedeniyle Hubey eyaletinde 40 milyondan fazla kişinin karantina altında olduğu bildiriliyor. Ölü sayısı 80 olurken vaka sayısı 3 bini geçmiş durumda. Gelen bilgilere göre salgının yaşandığı kentlerdeki büyük üretim tesisleri tedbiren geçici olarak kapatılıyor. Tesislerin Foxconn, Samsung, FMCG, Johnson&Johnson gibi büyük isimlere ait olduğu ifade ediliyor.
Foxconn dünyanın en büyük elektronik imalat hizmetleri sağlayıcısı ve Çin'in en büyük ihracatçılarından biriTedbirin 1-2 hafta sürmesi beklenirken elbette bu süre salgının şiddeti ile doğrudan alakalı. Eğer yetkililer salgına yeterli şekilde müdahale edemezse hem bu sürenin uzaması hem de diğer kentlerdeki tesislerin de kapatılması söz konusu.Uzun süreli ve geniş çaplı üretimin durdurulmasının stoklara ve fiyatlara etki etmesi ise kaçınılmaz olacak.Dünyanın önde gelen telefon üreticilerinden Apple, üretiminin büyük kısmını Çin’de gerçekleştiriyor. Ancak son günlerde ülkede yayılan koronavirüs, Apple üretimini de sekteye uğrattı. Onlarca kişinin ölmesine ve yüzlerce kişinin hastanede tedavi altına alınmasına sebep olan virüs nedeniyle, iPhone SE 2 üretiminin ertelenmesi bekleniyor. Eğer virüs tehlikesi olmasaydı, iPhone SE 2’nin mart ayında kullanıcılarla buluşması planlanıyordu.

Raporlara göre Apple, 65 milyon adet iPhone 11 üretimi için sipariş vermişti. iPhone SE 2 için bu sayı 15 milyon civarındaydı. Ancak üretici firmalara göre koronavirüs tehlikesi nedeniyle üretimler belirlenen tarihte gerçekleşemeyecek.

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2020, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER