banner166

Büyükşehir’den okul çevrelerine trafik önlemleri

2018 – 2019 eğitim öğretim dönemi öncesinde, ana arterler üzerinde bulunan okul çevrelerinde, trafiğin akıcı bir şekilde yürümesi için “Trafik Koordinasyon Toplantısı” yapıldı

Büyükşehir’den okul çevrelerine trafik önlemleri
banner158
banner174

 

Kocaeli’nde 17 Eylül Pazartesi günü binlerce öğrenci, 2018 – 2019 eğitim öğretim dönemine başlıyor. Öğrencilerle birlikte servis araçlarının da trafiğe çıkmasıyla özellikle sabah ve akşam saatlerinde, ana arter üzerindeki okul çevrelerinde yoğunluklar yaşanabiliyor. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri de İl Emniyet Müdürlüğü trafik denetleme ekipleriyle birlikte, yaşanacak olan yoğunluğun azaltılması ve şehir trafiğinin akıcı bir şekilde devam edebilmesi için yoğun bir mesai harcayacak. Okulların açılması öncesinde alınacak olan tedbirlerin belirlenmesi için “Trafik Koordinasyon Toplantısı” düzenlendi. Koordinasyon toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Serhan Çatal, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Gölükçü, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ilgili şube müdürleri ve amirleri katıldı.  

 

OKUL ÇEVRELERİNDE TRAFİK AZALTILACAK

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Trafik ekipleri eğitim öğretim dönemi boyunca şehir genelindeki ana arter üzerindeki okul çevrelerinde, İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerine destek olacak. Trafik Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 40 personelin 12’si ve 2 adet çekici, İzmit ana arter üzerinde bulunan okullarında önünde trafiğin akıcı bir şekilde devam edebilmesi için görev yapacak.

 

ANA ARTERLERDE

Bu kapsamda İzmit Kuruçeşme Sinan Dereli İlkokulu, Kuruçeşme Eski Cezaevi Bölgesi Yeni Okullar, Nuh Çimento Ortaokulu, Ulugazi İlkokulu, Hızır Reis Ortaokulu ve 50. Yıl Ortaokulu’nda servis araçlarının park edilmesi, servis araçlarının okul önlerine giriş ve çıkışlarının düzenli yapılabilmesi için ekipler görev yapacak. Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe zabıta ekipleriyle birlikte tüm ilçelerdeki ana arter güzergâhında bulunan okullarda, trafiğin akıcı bir şekilde devam edebilmesi için görevde bulunacak.

 

TRAFİK ÖNLEMLERİ

Trafik koordinasyon toplantısı kapsamında İzmit ilçesi Cumhuriyet, Alemdar, Turan Güneş, Bağdat caddeleri ve Merkez Bankası Kavşağında yaya trafiğinde yoğunluk yaşanmaması için de kaldırımlara araç trafiğinin yapılmaması amacıyla düzenek kurulacak. Çalışmalar kapsamında hasar görmüş delinatörlerin yenilenmesi veya değiştirilmesi, hasar gören trafik işaret ve yön tabelalarının değiştirilmesi, yaya geçitleri ve toplu taşıma durakları için asfalt çizgi çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca İzmit ilçesinde tramvay güzergâhı üzerindeki beton mantarlar, araç geçini engelleyecek şekilde yeniden düzenlenecek. Kent trafiği içerisinde yayaların daha rahat edebilmesi için yapılan çalışmalar tüm ilçelerdeki ana caddelerde gerçekleştirilecek.

 


Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER