banner166

Çayırova Güzeltepe İlkokulu Çanakkale Zaferini kutladı

Çayırova Güzeltepe İlkokulu Çanakkale Zaferini kutladı

 Çayırova Güzeltepe İlkokulu Çanakkale Zaferini kutladı
banner158
banner174

Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümü  Kocaeli Çayırova/Güzeltepe İlkokulunda yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.

Çayırova  Güzeltepe ilkokulu  2. Sınıf öğrencileri öğretmeni Selma Tutkun Acur başkanlığında yapılan etkinlikte Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü kutlamalar çerçevesinde hazırlanan etkinlikte herkesi duygulandıran sahneler yaşandı.

OKUL MÜDÜRÜ ZEYNELOĞLU’NDAN DUYGULU KONUŞMA

Öğrencilerin okuduğu şiirler sonrası Çayırova Güzeltepe İlkokul  okul müdürü Ali Zeyneloğlu günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaptı, Zeyneloğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi “Tarih boyunca hiçbir millete nasip olmayan ve yüce Türk milletinin kahraman evlatlarınca verilen bir büyük mücadelenin adıdır Çanakkale… Şairin ifadesiyle, Bedrin aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale… Kınalı kuzuların gül bahçesine girercesine şahadete atıldığı bir yerdir Çanakkale.

Çanakkale, öyle bir mücadeledir ki, asırlardır yorgun düşmüş bir milletin, varlığını, bağımsızlığını devam ettirme savaşıydı, Çanakkale sırtlarında savaş başladığında düşman güçlerinde en modern kara ve deniz silahlarıyla 506 top namlusu mevcutken; bizim birliklerimizde sadece 72 top bulunmaktaydı. 506 güçlü toptan atılan korkunç mermiler boğazın iki yakasını toz-duman içerisinde bırakmıştı.

BİR DESTANIN ADIDIR ÇANAKKALE

Çanakkale Zaferi de ilk taarruzu gerçekleştiren Nusret mayın gemisidir. Elde kalan son 26 mayınla 8-9 Mart gecesi ustalıkla yapılan bir planlamayla düşmanın kontrolü altındaki karanlık limanda gerçekleştirdiği mayın dökme harekâtı ile 24 saat içinde Marmara’da olacağı planlanan bir filoyu mağlup ve perişan ederek geri püskürtmüştür. Çanakkale Boğazı ı denizden geçemeyeceğini anlayan düşmanın karadaki harekâtı da başarısız olmuş ve kahraman Türk askeri düşman güçlerine "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" dedirtmiştir.

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

Böyle bir başarı sadece işgalcilerin güç ve gururunu değil, milletimizin makûs talihini de yenmiştir. Bu çetin mücadelede düşman güçlerinin dikkate almadıkları bir nokta vardı. O da sadece silahlar değil, onu kullanan insan ve iman gücüyle beslenen inançtı. İşte Edremitli Seyit de 270 kiloluk top mermilerini namluya sürerek adını tarihe yazdıranlardan olmuştur. Bu güç başka neyle açıklanabilir ki?... Bu inançtır ki esaret zincirini boynuna takmamış, bağımsızlığı namus ve şeref addetmiş bir ulusun istiklal ve onurunu kurtarmıştır. Türkün ateşten gömlek giydiği bu var olma mücadelesinde yüce Türk milleti topuyla, tüfeğiyle, kanıyla bayraklaştırmak istediği bağımsızlığı, karşısındaki muazzam güce rağmen, yılmadan ve fedakârca kazanmıştır.

Çanakkale Zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini almıştır. Bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2017, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER