banner166

Dilovası'nın İlk Beyaz Bayraklı Okulu

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullara beyaz bayrak verilmekte. Dilovası’nda bu kriterleri yerine getiren Mehmet Zeki Obdan İlköğretim Okulu Dilovası’nın ilk “Beyaz Bayrak” alan okulu oldu.

Dilovası'nın İlk Beyaz Bayraklı Okulu
banner158
banner174

MEHMET ZEKİ OBDAN TEFTİŞTEN TAM NOT ALDI

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin bugün yaptıkları teftişler neticesinde Dilovası Mehmet Zeki Obdan İlköğretim Okulu; Bina içi, Okul çevresi-bahçesi, yeşil alanlar çevre düzenlemesi, oyun alanları, sınıflar ve idari birimler, öğretmenler odası, kütüphane, çok amaçlı salon ve sahne, tuvalet ve lavabolar içme suyu, kantin İlk yardım, ders eğitim - öğretim çalışmaları ve teknoloji kullanımı, mescit, rehberlik birimi alanlarında ders dışı uygulamalar seminerler kurslar ve “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında yapılan kültürel faaliyetler İngilizce ve bağımlılıkla mücadele ayrıca yetişkinler için açılan okuma-yazma kurs yapılan başarılı uygulamalar neticesinde Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü deneticilerinin yaptığı kontrol ve teftişten sonra “BEYAZ BAYRAK” almayı hak kazandı.

DİLOVASI’NIN İLK BEYAZ BAYRAKLI OKULU

Dilovası’nda devlet okulları içerisinde ilk “Beyaz Bayrak” alan okulu olan Mehmet Zeki Obdan İlköğretim Okulu Müdürü Salih Toltar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama da “Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Valilik, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içerisinde denetlenmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi hususunda teşvik edilmesi için uygulanan projede gerekli kriterleri karşılayan okulumuz “Beyaz Bayrak ve Sertifika ile ödüllendirildi. Bu gurur okul idaremiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizce büyük bir gururla karşılandı. Beyaz Bayrağı almamızda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve Okul Aile birliğimize teşekkür ediyorum.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2016, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER