GTÜ 2017-2018 Akademik Yılı Mezunlarını uğurladı

GTÜ 2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Kampüste yapılan törende Gebze Belediye Başkan Vekili Nilay Ayran lisansüstü diplomasını alırken, GTÜ mezunu öğrenciye sahnede evlilik teklifi yapıldı.  

GTÜ 2017-2018 Akademik Yılı Mezunlarını uğurladı
banner158
banner174
 Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) lisans ve lisansüstü mezunlarını GTÜ Kampüsü Şenlik Alanı’nda yapılan  "2017-2018 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni" nde coşku ve heyecanla uğurladı. Törene Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Belediye Başkan Vekili Nilay Ayran, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayici- iş adamları, akademisyenler,  öğrenciler ve veliler katıldı. Uzun bir eğitim maratonunun ardından mezun olan öğrenciler için yapılan tören mezunların geçidi, ardından saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul birincisi olan Arnavutluk vatandaşı GTÜ Temel Bilimler Fakültesi Matematik Bölümü mezunu Elshanı Kamberi selamlama konuşmasını gerçekleştirdi. 

GTÜ ÖĞRENCİLERİ FARK YARATACAK
Törende hocaları, öğrencileri ve paydaşları ile kocaman bir aile olan GTÜ' nün Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında yerini aldığını söyleyen GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan öğrencilerine itafen yaptığı konuşmada şunları söyledi: "İnanıyorum ki sizler, üniversitemizde geçirdiğiniz yıllarda edindiğiniz bilgi ve birikimle Gebze Teknik Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası platformlardaki en dinamik temsilcileri olacaksınız. Üniversitemizde almış olduğunuz ayrıcalıklı eğitim sayesinde; iş hayatınız başladığında farklı olduğunuzu ve her türlü işte fark yarattığınızı göreceksiniz. Üniversite yaşantınız boyunca almış olduğunuz dersler, katılmış olduğunuz hem akademik hem sosyal etkinlikler sayesinde artık entelektüel bir sermayeye sahipsiniz. Bu sermayeyi dürüstlük ve en önemlisi cesaret ile yeni bir fikre kapı aralamak için kullanmak artık sizin elinizde. Bugün itibariyle uzun eğitim sürecinde elde ettiğiniz birikimi, gayretle ve çalışkanlıkla hayata geçireceğiniz yeni bir sürece ilk adımınızı atıyorsunuz. Ömrünüzün geri kalanında, iş hayatınızda ve akademik çalışmalarınızda ülkenize, milletinize olan bağlılığınızı asla kaybetmeyin.
 Ülkemizin size, birikimlerinize, dinamik ve idealist bakış açınıza çok ihtiyacı var. Gebze Teknik Üniversitesinden mezun olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden eksik etmeyin. Gebze Teknik Üniversitesi’nde sorgulayan ve araştırmaktan asla geri durmayan bir eğitim anlayışı ile mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki hayatınızda da sorgulamayı hayatınızın bir parçası haline getirin. Yüksek sesle konuşmaktan asla korkmayın. Ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonlarına ışık tutacak, yön verecek olan bu fikirleriniz bizim için çok değerli, bunu asla unutmayın. İnanıyorum ki tüm bu enerjinizi alçak gönüllü olmayı elden bırakmadan hem bireysel hem toplumsal yaşamda bizlerle paylaşacaksınız."  

GTÜ ÖĞRENCİLERİ SÖZ SAHİBİ OLACAK
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin on araştırma üniversitesinden biri olan GTÜ gibi önemli bir üniversitenin mezunu olmanın ayrıcalığını vurguladı. GTÜ' nün sanayinin gelişmesine katkı sunan bir anlayışla Üniversite - Sanayi işbirliğini önemli bir aşamaya taşıdığını söyledi. Aksoy "Mezun olan genç arkadaşlarımın Türkiye’nin gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkılar sunacağına inancım tam. Onların başarılarının bundan sonrada artarak devam edeceğine inanıyorum. Çünkü bu üniversitenin onların kendilerini ilgi alanlarına göre yetiştirdiği gibi ülkenin sosyal ve kültür alanlarında da söz sahibi olabilecek boyutlarda yetişmelerine katkı sağladığını biliyorum. Bugün mezun olacak öğrencilerimizin değerli velilerini de kutluyorum. Yetiştirdiğiniz değerli evlatlar, bugün mezun olarak emeğinizin karşılığını sizlere sundu. Üniversitemizin değerli akademik kadrosu gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için büyük bir özveriyle çalışmalarını ortaya koydular. Emekleri için değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum. Yeni rektörümüzün görevinin hayırlı olmasını diliyorum. Bir önceki rektörümüz Haluk Görgün hocamıza da emekleri için teşekkür ediyorum. ” dedi.


TÖRENDE EVLİLİK TEKLİFİ YAPILDI
Konuşmaların ardından mezuniyet belgeleri lisansüstü ve lisans öğrencilerine bölüm hocaları tarafından takdim edildi. Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde  Girişimcilik&İnovasyon yüksek lisans eğitimini tamamlayan Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran  mezuniyet beldesini alan öğrenciler arasında dikkat çekti. Üniversiteyi derece ile bitiren üniversite birincisi Matematik Bölümü’nden Elshanı Kamberi, ikincisi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Beste Uygur, üçüncüsü İşletme Bölümü’nden Ertuğrul Yılmaz’a plaket ve ödülleri protokol tarafından verildi. Törende sahneye çıkan yine önceki dönem GTÜ mezunu Fatih Zeybek, bu yıl Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden mezun olan kız arkadaşı Hikmet Veli’ye evlenme teklifi ederek tören alanında bulunan herkese sürpriz dolu anlar yaşattı. Mezun öğrencilere mezuniyet yeminini Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Kurnaz’ın yaptırmasının ardından 10'dan geriye hep beraber sayılarak kepler havaya fırlatıldı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2018, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER