İlimizde 57 Bin öğrenci LYS'de ter dökecek

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) bugün başlıyor. ÖSYM verilerine göre, LYS’ye ilimizde 57 bin 364 adayın girme hakkı bulunuyor. Kocaeli Valiliği, sınav merkezleri çevresinde gürültü yapılmaması için tüm girişimlerde bulundu, önlemler alındı

İlimizde 57 Bin öğrenci LYS'de ter dökecek
banner158
banner174
 ZORLU MARATAN SAAT 10:00'DA BAŞLIYOR

LYS’de ilk sınav bugün saat 10.00’da LYS-4 Sosyal Bilimler alanında yapılacak. 9988 aday, 38 binada 1390 görevlinin gözetiminde 135 dakika sürecek sınavda tek dökecek. Tarih testi 65 dakika, Coğrafya-2 testi 20 dakika, Felsefe Grubu-Din ve Ahlak Bilgisi grubu için 50 dakika verilecek. Yarın ise saat 10.00’da bu kez LSY-1 Matematik sınavı yapılacak. 69 binada 2.710 görevlinin gözetiminde sınava girecek 18 bin 176 aday 135 dakika içinde soruları yanıt verecek. Matematik testi 75 dakika, Geometri testi 60 dakika sürecek.

0,12 KATSAYISI İLE ÇARPILACAK 
Üniversiteye yerleştirme puanında YGS yüzde 40, LYS yüzde 60 etkili olacak. 
Adayın YGS’deki puanının yüzde 40’ı alınıp LYS’ye eklenecek. LYS puanı hesaplanırken YGS’nin reel etkisi ise yüzde 26 ile yüzde 32 aralığında olacak. Adayın Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) 0,12 katsayısı ile çarpılarak sınav puanlarına eklenecek ve yerleştirme puanları hesaplanacak. 

ÖNLEMLER ALINDI

 

Kocaeli Valiliği, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sakin ve güvenli bir ortamda geçmesi için tedbirler alındığını duyurdu. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, LYS sınavlarının devamı süresince vatandaşların sınava giren öğrencilerin dikkatini çekecek şekilde yüksek sesle konuşmamaları ve gürültü yapmamaları istendi.

YOLLAR AÇIK OLACAK

LYS sınavlarına girecek öğrencilerin sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve belediyeler tarafından yollarda herhangi bir bakım ve onarım çalışması yapılmaması istenen açıklamada, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergahlarına ek seferler konulması istendi. Sınav süresince görevli İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve belediye zabıta ekipleri tarafından, sınava yetişemeyecek durumda olan adaylara ya da sınav öncesi kimliğini kaybeden öğrencilerin yeni nüfus cüzdanı çıkartma taleplerini karşılamak üzere sınav süresince açık olan İzmit, Başiskele, Derince, Kartepe İlçe Nüfus Müdürlüklerine, gerek görüldüğünde kurum araçlarıyla ulaşmaları konusunda yardımcı olacaklar." denildi.

SINAV KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Sınavlara giren öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak gürültü, anons, müzik yayını, propaganda ve miting gibi her türlü faaliyet güvenlik kuvvetlerince herhangi bir talimat beklenmeksizin engellenecek ve ilgililer hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. LYS'nin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ve sınava girecek adayların karşılaştıkları sorun ve talepleri iletebilmeleri amacıyla Kocaeli Valiliğince sınav tarihlerinde görev yapmak üzere Sınav Kriz Masası oluşturulmuş olup, 300 50 08 numaralı telefon ile hizmet verilecektir."

 

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 21:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER