banner166

İSU binası inşaatından tarih çıktı

İSU binası inşaatından tarih çıktı

İSU binası inşaatından tarih çıktı
banner158
banner174
İSU Genel Müdürlüğü alanında devam eden inşaat çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu öğrenilen 3 lahit mezar bulundu
İzmit Serdar Mahallesinde bulunan İSU Genel Müdürlüğü binası alanında devam eden inşaat için başlatılan temel kazıları çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen 3 adet lahit mezar bulundu. Kazı çalışmalarının yapıldığı alanın karşısında bulunan Türkan Dereli İlkokulu görevlileri tarafından fark edilerek yetkililere bildirilen lahit mezarlar için bölgede kazı çalışmaları durduruldu. Olay yerine gelen Kocaeli Müze Müdürlüğü görevlileri lahit mezarlarda incelemelerde bulundu.

ORTA SINIFA AİT

Lahit mezarların Roma döneminde yaşayan orta sınıf üstü insanlara ait olduğu tahmin ediliyor. Müze Müdürlüğü ekiplerinin bölgede arkeolojik kazı çalışmaları başlatacağı ve İSU ekiplerinin de bu kazı çalışmalarına destek vereceği öğrenildi. Kapakları açık olmayan ve nitelikli mezarlar olarak değerlendirilen mezarların bölgede yapılan kazı çalışmalarının ardından müzeye taşınacağı ve burada detaylı incelemeye alınacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 10:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER