Orman Kaşifleri tabiatı okudu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Diriliş Gençlik Kampları, düzenlediği Orman Kaşifleri Projesi ile Bilgievi öğrencilerini kampta ağırladı.

Orman Kaşifleri tabiatı okudu
banner158
banner174
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kılavuz Gençlik faaliyetlerine katılan Bilgievi öğrencileri, hafta sonu Diriliş Gençlik Kampları’nın düzenlediği Orman Kaşifleri Projesi ile ormanda bitkileri, çiçekleri, böcekleri, ağaçları, kuşları inceledi. Öğrenciler, gün boyunca eğitimciler ile birlikte tabiatın bilinmeyen yönlerini keşfetti. Orman Kaşifleri, 10. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde okuma eylemine farklı bir anlam kazandırarak, ormanda tabiat okuması gerçekleştirdi.

TABİATIN İZİNDEN GİTTİLER

Minik kaşifler, ormanda yaşayan tüm canlıları tanıma, ormanın insana kazandırdığı sayısız faydalar hakkında bilgi edindi. Tabiatta aktif bir şekilde çevresini gözlemleyerek, içinde yaşadıkları ekosistemdeki çeşitlilikle tanış oldu. İlk defa gördükleri çiçekler ve böcekler hakkında şaşırtıcı bilgiler edinen Orman Kaşifleri, hayvan ve bitkilerin dünyasını keşfetmek için ‘tabiatın izinde’ oyunu oynadı.

KİTAP FUARI ÖNCESİ FARKINDALIK
Okumanın, tabiata güneşe, suya, havaya, bitkilere, ağaçlara ve kâinata bakarak olması gerektiğini öğrenen Orman Kaşifleri, ormanı tüm yönüyle keşfetti. Bu düşünceden hareketle, Orman Kaşifleri, 10. Kocaeli Kitap Fuarı öncesinde okuma eylemine farklı bir anlam kazandırmak ve bu konuda farkındalık oluşturmak adına, ormanda tabiat okuması gerçekleştirdi.


Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2018, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER