Tabletler de 'Türkçe' farkı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 7.'si düzenlenen tablet bilgisayar dağıtımında 6. sınıfa giden 27 bin 180 çocuğu daha hayallerine kavuşturdu. Tabletlerine kavuşan öğrencilerin mutluluğu görülmeye edğerdi. Bu yıl dağıtılan bilgisayarların F klavye olması ve Türkçe dili kullanılması dikkat çekti.

Tabletler de 'Türkçe' farkı
banner158
banner174
 BİLİŞİM VADİSİNİN ALTLIĞI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin teknoloji çağının gereklerine uygun olarak tüm öğrencilerin bilgiye hızla ulaşabilmelerini sağlamak ve onlara eşit imkânlar sunmak amacıyla hayata geçirdiği 'Bire Bir Öğrenme Projesi' bu yıl yedinci yılına girdi. 7 yıl önce başlatılan proje kapsamında Kocaeli’nde okuyan bütün 6. sınıf öğrencilerine bilgisayar tabletleri  verilmeye başlandı.  2009 yılında başlayan ve Gebze’de kurulacak Bilişim Vadisi’nin alt yapısı niteliğinde oluşturulan proje kapsamında her yıl olduğu gibi bu yılda 6.sınıfta eğitim gören 27 bin 180 öğrenciye tablet dağıtımı Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.


PROTOKOLÜN YOĞUN İLGİSİ

Programa; Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AKP Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Sami Çakır, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Türkiye Dil Edebiyat Derneği Genel Başkanı İstanbul birinci bölge AKP Milletvekili Ekrem Erdem, teknoloji devi Microsoft temsilcileri Tayfun Karabayır, Arzu Suzener, Alper Şahin, Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, KBB genel sekreter Yardımcısı Tahir Akın, genel sekreter yardımcısı Feyzullah Okumuş,  ilçe kaymakamları, belediye başkanları  çok sayıda öğrenci ile yakınları katıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık önemli bir programı nedeniyle törene katılamadı. 

 

ERDEM “F KAVYENİN YARARLARINI ANLATTI” 

Türkiye Dil Edebiyat Derneği Genel Başkanı İstanbul birinci bölge Milletvekili Ekrem Erdem F klavyenin özelliklerini ve kolaylıklarını anlattı. Q klavyeler harflere uzak, kullanımı zor. Q klavye ile yazmak mümkün değil.  1930 yıllarda teknolojinin ilerlediği yıllarda F klavye daktilodan başladı yıllarca çok büyük kolaylıklar yaşadık. F klavyenin göz sağlığına, oturuşa, hızlı yazmaya zeka gelişimine ciddi faydaları var açıklamalarında bulundu. Türkiye’de sizler ilk kez Bilgisayarda F klavye kullanan ve destek veren gençler olacaksınız. Tabletlerinizde inceltme tuşları daha kolay ve TL amblemi var hayırlı olsun dedi.   

 

LÜKS DEĞİL ZORUNLU İHTİYAÇ

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Biz yüzümüzü dünyaya döndük, çünkü çağın dilini konuşamazsak, hayatı ıskalarız. Çağa ayak uydurmanın ötesinde çağı yakalamalı hatta geçmeliyiz. ‘’Kocaeli Türkiye’nin sanayi başkentidir’’ diyoruz. Sadece sanayi endeksli bir kalkınma modeli eskidi. Sanayinin sağladığı yüksek tecrübeyi, hızla yüksek teknolojiye evirmek en büyük hedefimiz.Bilişim Vadisi’ni bunun için kuruyoruz. Bilim Merkezimizi bunun için kurduk. Her öğrenciye bir bilgisayarı bunun için hediye ediyoruz. Dijital çağda yaşıyoruz. Bu dünyaya entegre olmanın yolu bilgisayardan geçiyor. Hayatımızı kolaylaştıran pek çok yenilik bu küçük kutularda. Bizim zamanımızda ansiklopedi bile zor bulunuyordu. İnternete bağlı bir bilgisayar varsa kütüphaneler dolusu kitap elinin altında. Bilgisayarlar, tabletler artık lüks bir ürün değil, yaşama değer katan zorunlu bir ihtiyaç " dedi.

 

BU YILKİ TABLETLER TÜRKÇE

Karaosmanoğlu konuşmasının devamında "Geleceğin dahileri, tasarımcıları, yazarları, araştırmacıları, mühendisleri karşımda duruyor. Onlara potansiyellerini genç yaşta keşfetme şansı sunuyoruz. Bizim çocuklar da yazılım yapacak, uzaya araç gönderecek, atomu inceleyecek. Bakınız, bu yılla birlikte 190 binden fazla bilgisayar dağıtmış oluyoruz. Çok ciddi bir rakam. Ayrıca bu yılki tabletlerin klavyesi tamamen Türkçe. Bu da Türkiye’de ilktir. Biz bu projeye harcanan parayı geleceğimize yatırıyoruz.Türkiye’nin geleceği aydınlıktır’’ ifadelerini kullandı.

 

HEDEFLERİMİZE SİZLERLE ULAŞACAĞIZ

Karaosmanoğlu'ndan sonra söz alan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzelğlu "Burada dağıtılanlar bir tablet olmanın ötesinde sizleri geleceğe taşıyacak büyük Türkiye'nin oluşması için en büyük destek olacak bilgi çağının bir parçası. Kalkınmış bir ülke kalkınmış bireyden, öğrenciden başlar. Sizler inşallah ülkemizi önce 2023 daha sonra 2071 hedeflerine taşıyacaksınız. Sizler hedeflerimize ulaşmak için en önemli değerlersiniz. Kocaeli bu hedeflere koşan en büyük Büyükşehir Belediyesi'dir. Bizler bu teknolojik değişimin öncüsü olmaya devam edeceğiniz. Siz gençler en büyük güvencemizsiniz" ifadelerini kullandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından gerçekleşen tören de animasyon gösterileri ve KBB bando takımı coşkulu konser sundu. 

 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2016, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER