Üniversite'ye Milyonluk Yatırım

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Malzemesi Laboratuvarı törenle açıldı. Laboratuvar 5 milyon TL'ye mal oldu.

Üniversite'ye Milyonluk Yatırım
banner158
banner174
 Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Malzemesi Laboratuvarı düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Açılışa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, GTÜ Rektörü Prof.Dr. Haluk Görgün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zekeriya Özak,  GTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Dr. Tülay Tıkansıkkaradayı, Gebze Mimarlar Odası Başkanı Özhan Aşkın Öztürk, mimarlık fakültesi öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılan laboratuvarda 300 lisans ve 100 yüksek lisans öğrencisi öğrenim görecek. Ayrıca burada ahşap, çelik, beton gibi inşaat malzemelerinin üretim süreci, mekanik özellikleri konusunda öğrencilere eğitim verilecek. Öte yandan Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Yapı Malzemesi Laboratuvarı 5 Milyon TL’ye mal oldu. 

‘GELECEĞİN MİMARLARI YETİŞECEK’

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Gebze Teknik Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Mimarlık bölümün yapımına 2014 yılında yapıldığını belirterek, “ Bir sene içinde bu yerimizi bitirdik. Bina toplam bin 429 metre karelik bir alana sahip olup toplam 4 kattan oluşuyor.  15 hocamız için odalar, altı derslik, maket atölyesi, yapı malzemeleri atölyesi ve kitaplığı olan modern bir yer. Amacımız geleceğimizi  imar edecek mimarlarımızı yetiştirmek” dedi. GTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Dr. Tülay Tıkansıkkaradayı programda kısa bir konuşma yaparak, binanın tasarımını yapan gruba teşekkür etti. 

Haber: Osman Yürekli

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER