Dolar’a Rus hamlesi başladı

Dolar’a Rus’lardan kritik ruble hamlesi başladı. Rus Petrol şirketi Gazprom bu yıl ilk defa Rus rublesi ile petrol ihracatı yaptı. Yakın zamanda bu ihracatın artacağı ve bunun Dolara karşı başarılı bir hamle olacağı bildirildi.

Dolar’a Rus hamlesi başladı
banner158
banner174

 Rusya’nın dev petrol şirketi Gazprom Neft’in üst düzey yöneticilerinden Aleksandr Dyukov,bu yıl ilk defa Rus rublesi ile petrol ihracatına başladıklarını belirterek” Yakın gelecekte Avrasya Ekonomik Birliği’ndeki bütün ülkelere ruble ile petrol ihraç edeceğiz” dedi.

Dyukov açıklamasında; Sözleşmelerin euro ve yuan üzerinden de yapabileceklerini açıklamasında; , "Eğer gerekirse ihracatımızı avro veya yuan üzerinden de yapabiliriz, anlaşmalarımız bu değişikliğe elverişli şekilde hazırlandı." Bilgilerini paylaştı.

Rusya, ABD ve bazı AB ülkelerinin uyguladığı ekonomik yaptırımlar nedeniyle ülke genelinde doların kullanımının azaltılmasına yönelik tedbirler alıyor. Bu kapsamda Rus enerji şirketi Gazprom’un ihracat şirketi olan Gazprom Export bundan bir süre önce bir açıklama yaparak, Avrupa’ya ilk defa ruble karşılığı doğal gaz satıldığını duyurmuştu.

Rus yetkililerin bu önlemleri arttıracağı bildiriliyor.



Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER