FED faiz kararını açıkladı!

ABD Merkez Bankası FED, Temmuz toplantısında oy birliğiyle 25 baz puan faiz indirimine giderek fonlama oranını yüzde 2.00 – 2.25 aralığına çekti.

FED faiz kararını açıkladı!
banner158
banner174
Ekonominin performansı hedefimize yakın ancak yılın başından itibaren küresel ekonomi ve imalat tarafındaki azalma enflasyonu zorladı ve tehditlere karşı görünümü kontrol altında tutmak istiyoruz. Politikamız ekonomiyi destekliyor, beklentilerimiz de iyi yönde, ancak güven olarak ekonomideki azalma (küresel olarak) neticesinde faiz indirimine gittik. Aşağı yönlü riskleri engellemek için bu kararı aldık ve kalan dönemde ticaret savaşları ve ABD ekonomisindeki gidişatı takip edeceğiz. ABD ekonomisinin dirençli kalmaya devam etmesini bekliyoruz. Ticaret riskleri daha önce çok deneyimlenen bir durum değil, bu nedenle sürecin nasıl ilerleyeceğini izleyeceğiz. Herhangi bir şekilde ticaret politika belirsizliklerini kısa ve orta vadeli izleyeceğiz. Zayıf küresel büyüme FED dahil birçok merkez bankasını para politikasında gevşemeye itti, ancak ABD ekonomisindeki göstergeler daha fazla indirim için şimdilik dirençli, yine de ticaret başta olmak üzere belirsizlikler takip edilerek adımlar atılacak.
Politika yapıcıların resmi tahminlerinin yer aldığı Haziran'da yayınlanan son noktasal grafiğe göre yetkililerin faiz beklentilerinin medyanı 2019 için yüzde 2.4 seviyesinde bulunuyordu. Rezerv fazlasına uygulanan faiz oranı da (IOER) yüzde 2.35'ten yüzde 2.10 seviyesine indi.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2019, 22:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER