banner166

Özdebir: Kadın girişimci sayısı artırılmalı

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu ve Ankara Sanayi Odası'nın işbirliği ile gerçekleştirilen ve Ankara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ''Ankara Girişimci Evi ve Atölyesi'' projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Özdebir: Kadın girişimci sayısı artırılmalı
banner158
banner174

ASO'da düzenlenen toplantının açılışında konuşan Oda Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'de kadınların sosyal ve siyasi alandaki ağırlığının artırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de kadının işgücüne katılım oranının gelişmiş ülkelere göre düşük olduğuna dikkati çeken Özdebir, kadınların işgücüne katılım oranının artması için eğitim düzeylerinin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Yapılan çeşitli araştırmalara göre Türkiye'de karar alma mekanizmalarındaki kadın oranının yüzde 6, ABD'de de ise yüzde 46 olduğunu ifade eden Özdebir, ''Demek ki bizim bu konuda katedecek daha çok yolumuz var'' dedi.

''Küresel düzeyde dünya ile rekabet edeceksek nüfusun yarısını oluşturan kadın girişimcilerin sayısını ve işgücüne katılım oranını artırmamız lazım'' şeklinde konuşan Özdebir, bu anlamda kadınların girişimci olarak ekonomiye dahil edilmesinin önemine değindi.

ASO Başkanı seçildiğinde bütün kadın girişimcilere oda seçimlerine katılmayı önerdiğini anlatan Özdebir, kadın girişimcilere bu yıl yapılacak seçimlerde oda üyesi seçimlerinde aday olmaları yönünde çağrıda bulundu.

-Diğer konuşmalar-

Toplantıya katılan Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman da kalkıma ajanslarının ülke genelinde 26 bölgede faaliyet gösterdiğini söyledi.

Kalkınma ajanslarının en önemli destek konularından birinin insanın bizzat kendisinin desteklenmesi olduğunu kaydeden Yaman, ''Bu projelerden önemli kadın girişimcilerin çıkacağını umuyorum'' diye konuştu.

Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı da projeden heyecan duyduğunu ifade etti.

Ajansın kurulduğu günden bu yana geçen 1,5 yılda desteklediği proje sayısının 180'i destek tutarının da 27 milyon lirayı bulduğunu anlatan Balcı, ajans olarak proje desteklerini artırarak sürdüreceklerini dile getirdi.

TOBB Ankara Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Daştan ise projenin amacının Ankara'nın kültür boyutunu ön plana çıkartarak, turizm alanında özellikle kadın girişimcilik potansiyelinin geliştirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Daştan, proje kapsamında başarılı olan girişimci adaylarına KOSGEB desteğinin sağlanacağını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından açılış toplantısı, projeye ilişkin sunumun yapılmasıyla sona erdi.

-Proje-

Öte yandan, proje kapsamında Altındağ ilçesi başta olmak üzere Ankara'nın çeşitli ilçelerinde yaşayan 18-30 yaş arası en az yarısı kadın 30 girişimci adayına el becerileri ve el sanatları eğitimi verilecek.

Başarılı olan adaylara KOSGEB'ten destek almaları sağlanacak. Girişimci adaylarının eğitimi, Altındağ'daki ''Galeri Engürü'' adı verilen atölyede gerçekleştirilecek.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2012, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER