banner166

Son Dakika Otobüs firması konkordato ilan etti

Ekonomik kriz otobüs firmasını da vurdu. Ünlü otobüs firması Pamukkale Turizm  konkordato ilan etti. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Son Dakika Otobüs firması konkordato ilan etti
banner158
banner174
 Pamukkale Turizm krizin ardından konkordato talebinde bulundu. Konu ile ilgili otobüs firmasının internet sitesinden açıklama yapıldı.

ABD ile yaşanan Brunson, S-400, Suriye ve yaptırım geriliminin ardından Türkiye ekonomisi 2 ayda alt üst oldu. Bu ekonomik krizin ardından birçok firma, şirket konkordato ilan etti. Son olarak bunlara Pamukkale Turizm de dahil oldu.

Açıklamada, seferlerde herhangi bir değişikliğin olmayacağı, yaşanan sıkıntının ise geçici olduğu belirtildi. Firmada şu an 3500 kişi çalışıyor.

İzmir Ticaret Mahkemesine önceki gün başvuran Pamukkale Turizm için üç aylık geçici mühlet kararı verildi. Kararla birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de geçici konkordato komiser heyeti atandı. Pamukkale Turizm’in internet sitesinden yapılan duyuruda firmanın nakit sıkıntısı çektiğini belirtildi.

3500 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Firmanın yönetim kurulu başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pamukkale Turizm olarak 56 yıl önce sizleri Denizli'de Bababalım ailesi tarafından kurulduk. İçinde bulunduğumuz ekonomik şartların yarattığı olumsuzluklar sonucu borçlarımızı yapılandırmak zorunlu hale geldi. Bu kısa yapılandırma ve planlama sürecinde amacımız, 3.500 çalışanımız, aileleri, iş ortaklarımız, yolcularımızdan oluşan tüm Pamukkale Turizm ailesinin haklarını korumak ve yolumuza çok daha sağlam adımlarla devam etmektir."

İşte Pamukkale Turizm'den yayınlanan o duyuru:

pamuk.jpg

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2018, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER