Varan Turizm yeniden yollarda!

Türk ulaşım sektöründe birçok ilke imza atan Varan Turizm, 2011 yılında Ulusoy bünyesinde seferlerine devam etmiş 2016 yılında ise maddi zorluklar sebebiyle faaliyetlerine tamamen son vermek zorunda kalmıştı. Uzun bir aradan sonra 9 Temmuz 2020 itibarıyla Varan Turizm, yollara geri dönüyor.

Varan Turizm yeniden yollarda!
banner158
banner174

 


Varan Turizm, Türkiye'nin en eski otobüs firmalarından biri olarak 1946 yılında İstanbul'da kuruldu. Türkiye'de telefon ile bilet satışı, İnternet üzerinden bilet satışı, çift katlı otobüs, şehir içi servis hizmeti, bağımsız otobüs terminali ve konaklama tesisi, molasız sefer uygulaması gibi hizmetleri ilk kez sunan firma, sektöre yön veren markalardan biri olmuştu.

8 Temmuz 2020'de düzenlenen basın duyurusu sırasında Varan Turizm CEO'su ve Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Erdoğan, 2020 sonunda 200 milyon TL'lik toplam yatırıma erişerek 100 otobüslük bir filo büyüklüğüne ulaşmayı, yıl sonuna kadar 1.5 milyon yolcuya hizmet vermeyi ve 700 kişiye de iş imkânı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Varan Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Soğancı ise "Şehirlerarası otobüs işletmeciliğinde uzun yıllardır varlık gösteriyoruz. Bu markanın sektörden uzakta olmaması gerektiğini ve kaldığı yerden yolcularına seyahat anıları yaşatmaya devam etmesini istedik. Bu nedenle de bu yatırımı yaparak Varan'ı yeniden sevenleri ile buluşturuyoruz" dedi.
Varan Turizm'in araç filosunun ve yönetim kadrosunun tamamen yenilendiği ve normalleşme dönemi önlemleri kapsamında hizmet vereceği biliniyor. Varan Turizm'in ilk etapta 16 adet Man marka otobüs ile yolcularına hizmet vereceği duyuruldu.

Varan Turizm otobüs biletleri online bilet satış platformu obilet.com aracılığıyla da satışa sunulacak. Varan; ilk olarak İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa merkezli seferlerine başlayacak. Varan Turizm'in İstanbul-Ankara arası bilet fiyatı 125 TL olarak belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2020, 17:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178