banner166

Sekapark’a dev kongre merkezi

Sekapark’a dev kongre merkezi

 Sekapark’a dev kongre merkezi
banner158
banner174

 Büyükşehir, Sekapark’ta yer alan eski Mannesman Fabrikası’nı modern bir kongre merkezine dönüştürecek. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, denizle yeşilin buluştuğu Sekapark’ta kongre merkezi yapmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Sekapark’ta yer alan eski Mannesman Fabrikası bir dizi çalışmayla yenilenerek, modern ve görkemli bir kongre merkezi haline getirilecek.

 

BİN 300 KİŞİLİK KONGRE SALONU

36 dönüm alan üzerinde oluşturulacak olan kongre merkezi üç bloktan meydana gelecek. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı 11 bin 700 metrekare olacak. Büyük kongre salonu bu bloklarda yer alacak. C bloğu ise taban alanı 2 bin 700 metrekare inşaat alanı 4 bin metrekare de toplam alan bulunacak. Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri bulunacak. 

 

FABRİKA YAPISI İŞLEVLENDİRİLECEK

Mannesman fabrikasının kamusal bir kültür alanına dönüşmesi projesiyle Sekapark bir bütün haline gelecek ve daha büyük bir kamusal alan elde edilecek. Mannesman fabrikası yeniden işlevlendirilecek. Bugün büyük ölçüde açık alan faaliyetleri barındıran kıyı bandına yeni kongre merkeziyle eksik parça eklenmiş olacak, zengin bir alan ortaya çıkacak. Proje alanına yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek. Proje içinde açık otopark alanları ve peyzaj düzenlemeleri yer alacak.

 

ÜÇ FİRMA TEKLİF VERDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi projenin hayata geçirilmesi için ihale düzenledi. İhale salonundaki oturumda 3 firma teklif verdi. En düşük teklifi 57 milyon 37 bin TL ile Elyapı İnşaat+Gül AŞ İnşaat ortaklığı verirken, en yüksek teklif 59 milyon 100 bin TL ile Haldız İnşaat’tan geldi. İhale komisyonu teklifleri değerlendirdikten sonra yüklenici firma belirlenecek.    

       

Firmalar                                           Teklifler

Elyapı İnşaat + Gül AŞ İnşaat        57 milyon 037 bin TL

Alkataş İnşaat                                 58 milyon 343 bin TL

Haldız İnşaat                                  59 milyon 100 bin TL

 


Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 15:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER