banner166

7 katlı otoparkın yer teslimi tamam

Gebze’de otopark sorununu sona erdirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezine 7 katlı otopark yapıyor.

7 katlı otoparkın yer teslimi tamam
banner158
banner174
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze çarşısında otopark problemini ortadan kaldırmak için önemli bir adım atarak otopark yapılacak alanın yer teslimini gerçekleştirdi. Büyükşehir, Gebze ilçesinin çarşı içerisinde bulunan Kızılay Caddesi üzerine 7 katlı bir otopark yapımı için geçtiğimiz aylarda ihale gerçekleştirmiş, ihaleyi de 11 milyon 888 bin TL’lik teklifiyle Özgür Modern Yapı firması kazanmıştı. Toplam inşaat alanı 14 bin 890 metrekare olacak olan 7 katlı otoparkın yapım ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı.

 

497 ARAÇ KAPASİTESİNDE OTOPARK
Büyükşehir Belediyesi, ihalenin ardından yüklenici firmaya yer teslimini yaparken inşaatın da startını vermiş oldu. Temeli kısa bir zaman içerisinde atılacak olan otoparkın yüklenici firması işi 360 gün içinde tamamlayacak. 3 bodrum kat, zemin ve 3 normal katın yer alacağı otopark toplamda 7 katlı olacak. 497 araç kapasiteli olarak inşa edilecek. Otoparkın her katına 80 araç park edebilecek. Ayrıca araç park yerlerindeki sensörler sayesinde, otopark girişinde hangi katlarda boşlukların olduğu görülebilecek.

 

KATLARA ASANSÖRLE ÇIKILACAK
7/24 kamera ve güvenlik sistemiyle kontrol edilebilecek olan otoparkta, 630 ve 800 kg kapasiteli iki asansörle katlara çıkılacak. Ayrıca otoparkta yeni nesil led aydınlatmalar, yangın detektör sistemi, yangın alarm sistemi, yıldırım koruma sistemi (paratoner) ve elektrik kesintilerinde kullanılacak jeneratör sistemi gibi donanımlar bulunacak.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER