banner166

Arazide TOKİ bilinmezi!

Temmuz 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla alınan bir kararla, TOKİ, Gebze Pelitli Bölgesindeki 3 milyon m2’lik alanı Proje Alanı ilan ederek bu alana şerh koymuştu. Gelen bilgilere göre kurumun şerh durumu devam ediyor.

Arazide TOKİ bilinmezi!
banner158
banner174

·        Gazetemize ulaşan bilgilere göre, özellikle Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin  Temmuz 2013 tarihinde Bakanlar Kurulu kararıyla alınan bir kararla,  Gebze Pelitli Bölgesindeki  3 milyon m2’lik alanı Proje Alanı ilan ederek bu alana şerh koyduğunu bölgedeki arazi sahipleri imardaki plan değişiklikleri sırasında öğrenmiş oldular. Yaklaşık 4 yıldır da devam eden şerh nedeniyle pek çok arazi ve mülk sahibinin “Çivi çaktırılmıyor” gerekçesiyle bu hususta mağdur oldukları iddiaları var. TOKİ’nin bu şerhinden sadece bölgede arazileri olan kişi ya da firmaların değil, herhangi bir imar değişikliği hususunda ve plan yapmada yetkisi olması gereken bölge belediyelerinin de elleri ve kollarının bağlı olduğu vurgulanıyor.

 

·         Bilindiği gibi 15.12.2004 tarih ve 25671 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan 5273 sayılı “Arsa Ofisi Kanunu ve Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılması İle Arsa Ofisi Genel Müdürlüğünün Kaldırılması Hakkında Kanun” ile 29.4.1969 tarihli ve 1164 sayılı Arsa Ofisi Kanununun adı "Arsa Üretimi ve Değerlendirilmesi Hakkında Kanun"olarak değiştirilmiş, Kanundaki görevler Toplu Konut İdaresi Başkanlığına devredilmişti.  İşlevi ve konumu biten Arsa Ofisi’nin yerine ilgili kanun gereğince bugün TOKİ kurumu yetkili bulunuyor.

YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2017, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER