Arıtma Kolektörü Yükseliyor!

İSU Genel Müdürlüğü, İzmit Körfezi’ni Karamürsel’den Gebze Eskihisar’a kadar atıksu kolektör hatları ve arıtma tesisleri ile kanalizasyon suları ve çamurdan arındıracak olan projenin Eskihisar ayağı devam ediyor.

 Arıtma Kolektörü Yükseliyor!
banner158
banner174

 Gebze Eskihisar ile Darıca’nın sahil kısımlarının atık sularını da Gebze İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisine bağlamak için geçtiğimiz yıl başlatılan projenin maliyeti 35 milyon lira yatırım bedeli olarak belirlenmişti. İhale sürecine göre normalde bitiş tarihi Mart 2018 olan projenin inşaat çalışmalarını program çerçevesinde sürüyor. NEFES Gazetesi’nin tespitine göre şu anda  hummalı çalışma  Eskihisar’da feribot iskelesi yanındaki bölümde bağlantı kolektörü inşası ile devam ediyor.

Proje ile ilgili tanıtım töreninde konuşan Bayram: “Bir tünel ile atıksuları Bayramoğlu tarafından mevcut Gebze Atıksu Arıtma Tesisine gidecek olan kolektöre eklenecek. İzmit Körfezini atıksu kollektörü ile kuşaklayacağız. Atıksu arıtılma oranını da Türkiye’de ilk defa yüzde 100 seviyesine çıkaracağız. İhale sürecine göre Mart 2018’de tamamlamayı hedefliyoruz” demişti.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178