Balıkçılık zor zanaat…

Bölgemizde balıkçılık denilince akla Eskihisar, Darıca, ,Muallimköy, Diliskelesi, Tavşancıl ve Hereke balıkçıları gelirdi… Gelirdi diyorum çünkü artık bu saydığım bazı yerleşim yerlerinde balıkçılık sıfırlandı.

 Balıkçılık zor zanaat…
banner158
banner174

 Bölgemizde balıkçılık denilince akla Eskihisar, Darıca,  ,Muallimköy, Diliskelesi, Tavşancıl ve Hereke balıkçıları gelirdi… Gelirdi diyorum çünkü artık  bu saydığım bazı yerleşim yerlerinde balıkçılık sıfırlandı. Örneğin, Diliskelesi, Tavşancıl ve Hereke…Buralarda uzun yıllar balıkçılıkla uğraşan insanlar artık kıyı kahvelerinde oturup eski hızlı balıkçılık günlerinin anıları ile yaşamaktadırlar.

Balıkçılık hem de profesyonel bir şekilde artık Eskihisar’da yapılıyor. Sınırlı Sorumlu Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi son yıllarda daha da aktifleşerek üyeleriyle balıkçılık işini çok daha güzel bir şekilde yapıyor..Eskihisarlı Balıkçılar, Ali Sarı başkanlığında balıkçılıktaki son teknolojilerini de öğrenerek ekmeklerini bu şekilde kazanıyorlar. Balıkçılık zor zanaat ancak sevilirse sürdürülebiliyor. Eskihisar bu anlamda çok şanslı bir bölge. Hepsine kolaylıklar diliyorum: rastgele!

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER