banner166

Ballıkayalar mevkiinde selde mahsur kalanlar kurtarıldı

Gebze Ballıkayalar mevkiinde piknik yapmaya giden 8 kişi ve bölgede bulunan 20 kişi kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

Ballıkayalar mevkiinde selde mahsur kalanlar kurtarıldı
banner158
banner174
Gebze Ballıkayalar mevkiinde selde mahsur kalan 20 kişi bölgeye sevk edilen askeri helikopter ve botlar yardımıyla kurtarıldı. Mahsur kalan vatandaşlar bölgede bulunan ağaçlara tırmanarak canlarını kurtardı. Gebze'ye bağlı Tavşanlı  köyünde bulunan Ballıkayalar mevkiinde piknik yapmaya giden 8 kişi ile bölgede bulunan yaklaşık 20 kişi yaşanan aşırı yağış sonrası oluşan selde mahsur kalmıştı.

Olayın haber verilmesi üzerine bölgeye askeri helikopter, AFAD ve kurtarma ekipleri yönlendirildi. Selde mahsur kalan vatandaşlar ilk olarak bölgede bulunan ahırlarda ki hayvanları kurtarmak istedi. Sadece dakikalar içerisinde sel sularının kapladığı bölgede vatandaşlar ağaçlara tırmanarak canlarını kurtardı. Sel sularına kapılan çok sayıda hayvan ise telef oldu.

Bölgeye sevk edilen askeri helikopter ile 8 kişi mahsur kaldığı bölgeden kurtarıldı. Sel sularında mahsur kalan diğer vatandaşlar ise botlar ve bölgeye sevk edilen ekipler yardımıyla kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlar yaşanan olay sonrası çok korktuklarını, ağaca tırmanarak canlarını kurtardıklarını söylediler.  


Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER