banner166

Çanakkale Şehitleri Anıldı!

İlçemizde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Gebze Şehitliğinde gerçekleşti. Törene ilçe protokolü, şehit yakınları katıldı.

Çanakkale Şehitleri Anıldı!
banner158
banner174
  İlçemizde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni Gebze Şehitliğinde gerçekleşti. Törene ilçe protokolü, şehit yakınları katıldı.
Törende konuşma yapan Sayın Kaymakamımız "Aziz Şehitlerimiz;
Bayrak uğruna en değerli varlıklarınız olan canlarınızı vererek  Şehitlik Mertebesine ulaştınız. Tarihimize altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin Yıldönümünü kutlamak, kutsal vatanımız için canlarından vaz geçen siz değerli şehitlerimizi yad etmek, minnet ve şükranlarımızı sunmak üzere buradayız. Çanakkale’de Türk Milleti vatanı; dini, istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda neleri göze alıp neleri başarabileceğimizi tüm dünyaya göstererek  büyük bir kahramanlık destanı yazdık. Bu zaferimizin 104. Yıldönümünü coşku içinde kutluyoruz, anıyoruz. Bize emanet ettiğiniz bu cennet vatanının her bir karış toprağı için hayatınızı hiçe saydınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri, kıymetli emanetlerinizi sonsuza dek korumak, kollamak ve yaşatmak bizlere düşen en kutsal görevdir. Tarihimiz boyunca bağımsızlığı birlik ve bütünlüğü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz Türk Milleti tarihi boyunca hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiştir. Canından kıymetli olan vatan topraklarını kanı pahasına korumasını bilmiştirÇanakkale Geçilmez diyen Kahramanlık örneği gösteren bir devrin mirasları olan bizlere görev düştüğünde aynı o ruh ile vatan bekçilik görevine en önde koşacağımızı bugün de tüm dünyaya gösterdik. Türlü planlar ile ülkemizin bölünmesi için uyumayan hain çetesi 15 Temmuz gecesi harekete geçtiğinde; kadın, erkek, genç, yaşlı demeden Cumhuriyetimize imanımızla tek vücut olarak gereken cevabı verdik. Geçmişimizden aldığımız güç ile Atatürk’ün en büyük emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni sonsuza dek koruyacağız, yaşatacağız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve Türk ulusunun huzur ve güvenliği için hayatını feda eden Aziz Şehitlerimizi minnet, şükran ve dua ile anarken şehit yakınlarımıza ve büyük Türk Milletine sabır ve baş sağlığı diliyoruz." dedi
Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler Gebze Şehitliğinde gerçekleşen törenin ardından Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşen programa katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER