Çarşı Camii yıkıldı yenisi yapılacak!

Uzun yıllar Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescili bulunan Çarşı Cami’nin uzun yıllar süren tescil mücadelesi verilen Çarşı Esnaf Camii’nin mevcut yapısı yıkıldı ve yerine modern bir Çarşı Camii olarak yeniden inşası için önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak.

Çarşı Camii yıkıldı yenisi yapılacak!
banner158
banner174

Uzun yıllar Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescili bulunan Çarşı Cami’nin uzun yıllar süren tescil mücadelesi verilen  Çarşı Esnaf Camii’nin mevcut yapısı yıkıldı ve yerine modern bir Çarşı Camii olarak yeniden inşası için önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanacak. 

Vakıflar Mülkiyeti ve Anıtlar kurulu tescili kaldırılan ve Kocaeli büyükşehir ile Gebze Belediyesi tarafından yeniden imar tadilatı yapılan 323 metrekarelik Çarşı Esna Cami’si için düğmeye basıldı.

YANINDAKİ AĞAÇLAR  KESİLDİ  ALAN TEMİZLENDİ

Yeni cami projesi için eski cami binası iş makineleri tarafından yıkıldı ve yanındaki  dikili ağaçlar dahil projeye engel olan tüm ek yapılar kaldırıldı.

YARDIM  BEKLİYORUZ

Çarşı Cami Dernek başkanı Tamer Demir’in verdiği bilgilere göre 8 yıllık bir imar Mücadelesinin ardından artık camiinin yapımına başlayabileceklerini ifade ederek hayırseverlerin  yardım ilgilerini beklediklerini ifade etti.

Demir: “.Bu caminin yapımı vatandaşlarımızın destekleriyle gerçekleşecek. Bizlere sağladıkları destekten dolayı da Büyükşehir ve Gebze Belediyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.  Derken Başkanı Tamer Demir, tüm vatandaşların katkılarıyla güzel bir cami inşa edileceğini sözlerine ekledi.

YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2018, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER