Çatıya düşen yıldırım yangına sebep oldu

Gebze’de bir binanın çatısına düşen yıldırım yangına sebep oldu. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Çatıya düşen yıldırım yangına sebep oldu
banner158
banner174

Bu sabah Gebze Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Emlak Konutları 1.Etap’taki binanın çatısına yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sebebiyle çatıda yangın meydana geldi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri çatıdaki yangına müdahale ederek kontrol atına aldı.

Edinilen bilgiye göre, gök grültüsünün ardından B1 Blok çatısında bulunan Paratonere yıldırım düşmesi sonucu Elektrik tesisatlarında yanma meydana geldi. Düşen yıldırım nedeniyle bina sakinleri büyük panik yaşadı.

 

Kısa sürede olay yerine gelen Jandarma ve itfaiye ekipleri binada  meydana gelen kablo yangını kısa sürede kontrol altına aldı ve soğutma işlemlerini gerçekleştirdi.Üst katlarda dumana maruz kalan apartman sakinlerinide İtfayyiye merdivenleriyle aşağıya indirildi.Ambulans ait ilk yardım ekipleri dumana maruz kalanlara olay yerinde müdahale etti. Apartman sakinleri, Sitemize ait B1 bloğa yıldırım isabet etmesi sonucu Paratonere yıldırım isabet etmiş ve elektrik aksamında yangın meydana gelmiş. İlk kez böyle bir olay başımıza geldi. Daha da ciddi sonuçlar olabilirdi. Çok  şükür cankaybı yoktu.Binada hasar meydana geldi" dedi.



Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2019, 21:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER