CHP Gebze: “Hünkar çayırı'nı satıyorlar!”

CHP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Adına Başkan Musa Yılmaz, CHP Gebze İlçe Belediye Meclis Üyeleri, CHP Gebze İlçe Kadın Kolları ve CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları ortaklaşa bir basın açıklaması yaparak Hünkar çayırının bir özel vakfa devredilme kararına sert tepki gösterdiler. İlçe binasında dün yapılan açıklama şöyle:

 CHP Gebze: “Hünkar çayırı'nı satıyorlar!”
banner158
banner174

CHP Gebze İlçe Yönetim Kurulu Adına Başkan Musa Yılmaz, CHP Gebze İlçe Belediye Meclis Üyeleri, CHP Gebze İlçe Kadın Kolları  ve CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları ortaklaşa bir basın açıklaması yaparak Hünkar çayırının bir özel vakfa devredilme kararına sert tepki gösterdiler. İlçe binasında dün yapılan açıklama şöyle:

Fatih Sultan Mehmet bir çağı kapatıp, yepyeni bir çağı açan ve o çağa düzen veren bir imparatordur. Çağının bilimsel imkânlarından sonuna kadar yararlanmış, İstanbul 'u fethiyle Anadolu'yu bizim ve güvenli kılmıştır. Fatih Sultan Mehmet Hanın son nefesini verdiği yer olan Hünkar Çayırı'nı değere vurup, satmak nasıl bir vicdansızlıktır.

Hünkar Çayırı siyasi bir konu değil, Gebze için tarihi ve yaşamsal bir konudur. Geleceğini kendi ayakları üzerinde bağımsız olarak hayal eden Gebze; tarihi simgelerinden biri olan Hünkar Çayırı'nı böyle yağmalatamaz. Yağmalatırsa kendi ayakları üzerinde duramaz. Fatih'in hatırasına bu millet vatanın her köşesinde ve tarihin her döneminde sahip çıkmıştır. Ancak onun son nefesini verdiği yere sahip çıkmak Gebze'nin, Gebzelilerin bu büyük tarihe borcudur. Küçük hesabı bırakıp, cesur olun. Sizin küçük hesaplarınız o koca tarihin yanına yaklaşamaz. Kendi tarihine ve kültürüne sahip çıkamayan toplumlar yok olmaya mahkûmdur!” denildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER