CHP’de liste tepkisi dinmiyor!

24 Haziran seçimlerine katılacak olan siyasi partilerin aday listelerinde Gebzeli adaylara ön sıralarda yer vermemelerinin tepkileri devam ediyor.

CHP’de liste tepkisi dinmiyor!
banner158
banner174

24 Haziran seçimlerine katılacak olan siyasi partilerin aday listelerinde Gebzeli adaylara ön sıralarda yer vermemelerinin tepkileri devam ediyor. En sert ve açık tepkiyi ise CHP Gebze İlçe Yönetimi yaptı. CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz; “Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli il Başkanlığının Gebze diye bir ilçesi yok. Bu Gebze Halkına büyük bir saygısızlık ve haksızlıktır” dedi. 

24 Haziran seçimlerinde 27. Dönem TBMM için siyasi partiler tarafından oluşturulan ve kesinleştirilen aday listelerinin YSK’ya verilmesinin ardından bölgemizdeki sıralamalar için  tepkiler sürüyor. Gebze sıralamasında AK Parti 6.,8. ve 9. Sıradan, CHP 3., Saadet 4. MHP’nin ise 6. Sıradan Gebzeli adaylara yer vermesi tabanda büyük tepki oluşturdu.

CHP GEBZE KIRGIN

Aday listelerinin açıklanmasının ardından yönetimi ile birlikte soluğu Ankara genel merkezde alan CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz; “Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli il Başkanlığının Gebze diye bir ilçesi yok. Bu Gebze Halkına büyük bir saygısızlık ve haksızlıktır” dedi.

TARHAN: “KIRGINLIKLAR BİTMELİ!”

Tekrar 3. sıradan gösterilen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ise

25 Haziran Sabahı Demokrasi Güneşi doğacak. 24 Haziran seçimlerinde Adayımız Sayın Muharrem İnce’yi Cumhurbaşkanı seçmek ve içinde bulunduğumuz süreçte çok önemli bir demokrasi örneği gösteren Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partimizi İktidara taşımak için canla başla mücadele edeceğiz. Şimdi Birlik Olma Zamanı, kenetlenme zamanıdır.” dedi.


DR. MUSTAFA ANAÇ: “GEBZE İL OLMALI!”

CHP Kocaeli’den aday adayı olan ancak listeye alınmayan Dr. Mustafa Anaç ise liste haksızlığı için: “Kocaeli Batı Bölgesi: (Gebze, Darıca, Çayorova, Dilovası ) olarak: Eğitimde ,Sağlıkta ,siyasette hep ikinci plandayız. Oysa bu bölge gündüz nüfusu tahmin edilemiyor gece nüfusu 750 bin civarındadır. Gebze’nin nüfusu İzmit merkezden büyüktür.Bu bölgenin seçmenin temsiliyet oranı %47 di. Bölgeden görünen manzara tüm partilerde adaylar ikinci plandadır.Tek çözüm Gebze'nin il olmasıdır” dedi.

YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2018, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER