banner166

Cuma Pazarı Kurulmadı!

Bugün her cuma günü Osmanyılmaz mahallesinde kurulması planlanan Cuma Pazarı'nın belediyenin aldığı kapatma kararı uyarınca açılmamasına pazarcı esnafı tepki gösterdi. Kamyonlarıyla pazara tezgah açmaya gelen pazarcılar karar uyarınca tezgah açılmasına müsaade edilmeyince, kararı protesto ettiler.

Cuma Pazarı Kurulmadı!
banner158
banner174

Bölgemizde yıllardır kurulmakta olan ve Gebze'nin en büyük pazarlarından olan Cuma pazarının da Pazartesi pazarı gibi kapatılma kararı alınması üzerine Cuma Pazarında bugün esnaflar tezgah açamadı. Pazarcı esnafı tezgah açmak için sabah erken saatlerinde pazar yerine gelince  belediye Meclisi'nin kapatma kararını açıklayan yazı afişini görünce kararı protesto ettiler. Pazarcılar protestolarını, " Biz ekmeğimizin peşindeyiz. kesinlikle devlete karşı gelmiyoruz. sadece bir çoğumuzun borcu var, kredi ödüyoruz zor duruma düştük" derken Gebze Pazarcılar Odası Başkanı Ziya Erat da, pazarların kapatılması için kararın alındığını,Cuma pazarının da kapatkılması olayının yeni olmadığını herkesin bu konuda sakin ve sağduyulu  olması gerektiğini söyledi.

 Bilindiği gibi 02 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşen Gebze Belediyesi Meclis Oturumunda  bölgemizde kurulan Osmanyılmaz ve Gaziler'de kurulan  iki cuma pazarı ile  Güzeller mahallesinmde kurulmakta olan  Pazartesi ve Yenikent'te kurulan cumartesi pazarlarının kaldırılarak yeni yapılan Mevlana Kapalı Pazar yerinde kurulacaklarına dair karar onaylanmıştı. 

Pazarcılar Odası yetkilileri kaldırılan  iki Cuma pazarının pazarın Mevlana kapalı pazar yerine taşınacağını, Pazartesi Pazarı için yeni ve daha yakın bir alternatif yer için, Yenikent pazarının da yerinde muhafazası için yeni çözüm arayışında olduklarını açıkladılar.   

PAZAR KURULMAYINCVA VATANDAŞ MARKETLERE HÜCUM ETTİ

Dün Cuma Pazarınnın kurulmaması üzerine çevredeki pek çok vatandaş yakındaki pazar caddesinin üzerindeki marketlere sebze ve meyve almak için adeta hücum etti ve marketlerin manav bölümlerinde uzun kuyrukların ve kalabalık oluştuğu gözlendi. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 19:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER