Gebze Anadolu Lisesi Corona Virüsü salgınına karşı tedbirlerini arttırdı

Gebze Anadolu Lisesi her konuda olduğu gibi Corona Virüs konusunda da duyarlılık ve farkındalık yaratarak öğrencileri okul sağlık ekibi tarafından bilgilendiriyor.

Gebze Anadolu Lisesi Corona Virüsü salgınına karşı tedbirlerini arttırdı
banner158
banner174
 Gebze Anadolu Lisesi Corona Virüsü salgınına karşı tedbirlerini arttırdı

Gebze Anadolu Lisesi her konuda olduğu gibi corona virüs konusunda da duyarlılık ve farkındalık yaratarak öğrencileri okul sağlık ekibi tarafından bilgilendiriyor. 
Okul sağlık ekibi tarafından hazırlanan Corona virüs bilgilendirme panosu üzerinden sınıflarda virüs hakkında bilgilendirme yapılıyor. Sınıflarda hijyen konusunda tedbir alınarak kolonya, dezenfektan kullanılmasına ve genel temizlik konusuna önem veriliyor. Okul içinde hapşıran, öksüren öğrencilere özellikle maske taktırılarak çok sıkı önlemler alınıyor.
Okulda kapı kolları, merdivenler, merdiven korkulukları, lavabolar,tuvaletler ve sınıfların hijyen olmasına özen gösterilerek gün boyu belli aralıklarla temizlenerek sınıflar özellikle havalandırılıyor. Koridorlar ve tuvaletler sürekli dezenfekte edilerek çok kapsamlı tedbirler uyugulanıyor. 
Corona Virüsüyle ilgili olarak öğrencilere okulda ve dışarıda dikkat edilmesi gereken unsurlar uygulamalı olarak anlatılırken, Okul rehber öğretmenlerinden Mehmet Kaya tarafından okul sağlığı ekibine destek olarak solunum yolu enfeksiyonları ve korunma yolları ile ilgili sınıflarda bilgilendirme yapılıyor. 
Kış aylarının başlangıcından itibaren solunum yollarını etkileyen salgınlara karşı eğitim, gözetim ve rehberlik çalışmaları yürütülen faaliyetler kapsamında; 81 il genelinde okullara el hijyeni, kapalı alanların sıkça havalandırılması, okullar, servisler ve kantinlerde hijyenin sağlanmasına yönelik önlemler konusunda bildirimler yapan Millî Eğitim Bakanlığı, solunum yolları enfeksiyonları ve küresel ölçekteki virüs tehditlerine karşı okullardaki hijyen çalışmalarının daha etkin ve kapsamlı bir program çerçevesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesini kararlaştırmıştı. 
Bu uygulama karşısında Gebze Anadolu Lisesi "GAL" öğrenci velilerinin takdirini toplarken özellikle bu kritik günlerde velilerin gönlünü ferahlatıyor. 





Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner178