banner166

Gebze’de Aile içi kadına karşı şiddete elektronik kelepçe

Gebze’de uzaklaştırma kararı olan birçok kişiye elektronik kelepçe takıldı.

Gebze’de Aile içi kadına karşı şiddete elektronik kelepçe
banner158
banner174

 

Uğur GENCER/ Kadına yönelik şiddetle daha etkin mücadele etmek için Adalet Bakanlığı’nın Ulusal Yargı Ağı Sistemi, Jandarma Bilgi Sistemi, Polis Bilgi Sistemi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Şiddet Önleme Merkezleri arasında bilginin hızlı paylaşımı için ortak bir ağ kurulup  şiddet failleri için ‘elektronik kelepçe’ uygulaması ülke genelinde olduğu  gibi Gebze’de de başladı.

Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet suçlarında uzaklaştırma kararını elektronik kelepçe yöntemiyle takip edilmesi uygulamasının başlamasıyla Gebze’de uzaklaştırma kararı olan birçok kişiye elektronik kelepçe takıldı.

Elektronik kelepçe ile kişilerin mağdura yaklaşıp yaklaşmadığı kontrol edilerek olası bir durumda kolluk kuvvetleri tarafından anında müdahale ediliyor. İl dışında bulunan şüphelilerle ilgili mağdurun bulunduğu yere gelemeyecek şekilde tedbirler alınıyor.

Gebze’de kurumlar arası mücadele ediliyor

Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet suçlarıyla mücadele kapsamında Gebze’de tüm kurumlar birlikte hareket ederek düzenli toplantılar yapıyorlar. Gebze’de tüm kurum yetkilileri kendi sorumluluklarında üzerlerine düşüneni yaparak önlemleri artırıyorlar.

Şiddet konusunda talebi olan mağdurlar Aile Mahkemesine gidiyor

Aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddet suçlarıyla ilgili olarak talebi olanların aile mahkemelerine başvurması halinde uzaklaştırma kararı verildiği vurgulandı. Gebze’de başlayan bu uygulamayla uzaklaştırma kararı verilen kişiye de elektronik kelepçe takılıyor.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2020, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER