GESMEK’te Görkemli Yılsonu Sergisi

Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Eğitim Kursları (GESMEK) yılsonu sergisi, düzenlenen görkemli törenle açıldı.

 GESMEK’te Görkemli Yılsonu Sergisi
banner158
banner174

Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Eğitim Kursları (GESMEK) yılsonu sergisi, düzenlenen görkemli törenle açıldı. GESMEK yılsonu sergisinde 5350 kursiyerin 20 farklı branşta 2 bin el işi göz nuru eserleri yer alıyor. Sergi 15 Mayıs’a kadar açık kalacak

 

20 FARLI BRANŞTA 2000 ÜRÜN

Gebze Belediyesi Güzel Sanatlar ve Meslek Eğitim Kursları (GESMEK) yılsonu sergisi, düzenlenen görkemli törenle ziyaretçilere açıldı. Cumhuriyet Meydanında bulunan sergi salonunda gerçekleşen tören geniş katılımla yapıldı. 5350 kursiyerin 20 farklı branşta 2 bin ürününün yer aldığı serginin açılış törenine Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve eşi Ragibe Hanım, Belediye Başkan Yardımcıları Engin Güzel, Sadık Albayrak, Nilay Ayran, belediye meclis üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, siyasi partilerin temsilcileri, GESMEK kursiyerleri ve eğitimcileri katıldı.

GESMEK KURSLARIMIZ AYRI BİR YERE SAHİP

Ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker gerçekleştirdiği selamlama konuşmasında, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da GESMEK Kursiyerlerimizin el emeği göz nuru ürünlerini yer aldığı serginin açılışında birlikteyiz. GESMEK kurslarımız yaptığımız hizmetler içerisinde önemli bir yere sahip. Bir kenti fiziksel olarak değiştirmenin dışında, insanların da sosyal anlamda gelişimleri bizlerin en önemli görevlerimizden. Aynı şehirde yaşayan insanları bir araya getirmek sosyal anlamda kaynaşmasına yardımcı olmak bu anlamda çok önemli.


GEBZE BİR GÜL BAHÇESİ

Gebze 81 ilden güzel insanların bir araya geldiği bir kent. Adeta bir gül bahçesi. Güzel insanlar güzel işler yapar ve Gebze güzel insanlardan oluşan ve güzelliğini her yere yayılmasını umut ettiğimiz bir kent. Bu güzel insanlardan oluşan GESMEK kursiyerlerimizin ürünlerinin sergileneceği sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler gerçekleştirdiği konuşmasında, “Burada Gebze Belediyemizin düzenlediği GESMEK kurslarımın yılsonu sergisi için bir araya geldik. Ben başta bu kurslara katılan herkesi tebrik ediyorum ve bu kursun açılmasında başta belediye başkanımızı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnsan yaşasın ki devlet yaşasın. Bu anlamda eğitim çok önemli. İnsanlarımızın kendilerini geliştirmeleri başta devletimiz olmak üzere belediyelerimizin en önemli görevidir” ifadelerini kullandı.

SERGİ BİR HAFTA BOYUNCA AÇIK

Konuşmaların ardından protokol üyeleri 5350 kursiyerin el emeği göz nuru olan 2000 farklı eserinin yer aldığı “Gelenekten Geleceğe” isimli yılsonu sergisinin açılış kurdelesini birlikte kesti. GESMEK kursiyerlerinin 8 aylık çalışmalarının sonucu olan eserler oldukça beğenildi. Eserler hakkında kursiyerlerden bilgi alan protokol üyeleri, sergiyi gezdikten sonra GESMEK kursiyerleri ve hocalar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. GESMEK yılsonu sergisi 15 Mayıs Salı gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.


Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2018, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER