GTÜ Ekibinin büyük başarısı!

Genç girişimcilerin yenilikçi projeler geliştirmek için birbiriyle ve zamanla yarıştığı 4. ING Hackathon sona erdi.

 GTÜ Ekibinin büyük başarısı!
banner158
banner174
Genç girişimcilerin yenilikçi projeler geliştirmek için birbiriyle ve zamanla yarıştığı 4. ING Hackathon sona erdi. Gebze Teknik Üniversitesi 'nden 3 öğrencinin oluşturduğu Delta ekibi, sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak öğrencilerin sınıf ortamında oyunlarla öğrenmesini mümkün kılan Learning projesini geliştirdi. İkinci olan GTÜ  Delta ekibi, 10.000 TL'lik hediye çekinin yanı sıra İTÜ Çekirdek'te kuluçka eğitimi kazandı


Genç girişimcilerin yenilikçi projeler geliştirmek için birbiriyle ve zamanla yarıştığı 4. ING Hackathon sona erdi.
Learning: Gebze Teknik Üniversitesi 'nden 3 öğrencinin oluşturduğu Delta ekibi, sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak öğrencilerin sınıf ortamında oyunlarla öğrenmesini mümkün kılan Learning projesini geliştirdi. Keyifli bir alternatif öğrenme yöntem sunan cihaz ve arkasındaki görüntü algılama yazılımı sayesinde öğrenciler hem sayısal hem de sözel konularda oyun oynayarak bilgi ve becerilerini geliştirebiliyor. İkinci olan Delta ekibi, 10.000 TL'lik hediye çekinin yanı sıra İTÜ Çekirdek'te kuluçka eğitimi kazandı.
Ödeme sistemlerinden eğitime, medikalden e-ticarete kadar birçok farklı alanda çözümler üreten 27 projenin geliştirildiği yarışta toplam 5 proje ödüle layık görüldü. Birinciliği farklı teknolojileri bir araya getirerek görme engellilerin hem sokakta hem sanal dünyada rahatça gezinebilmelerini sağlamayı hedefleyen Kando ekibi kazandı.
ING Bank'ın inovasyon ekosisteminin önemli ayaklarından biri olan ING Hackathon'un 4'üncüsü sona erdi. Bu yıl Ankara'da Bilkent Cyberpark'ta gerçekleştirilen ING Hackathon'a katılan 107 kişi, 24 saatlik maraton sonucunda 27 proje geliştirdi.
"Sınırlarını zorla, geleceği hayal et" mottosunun hakim olduğu yarışa İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Antalya, Kocaeli, Bolu, Düzce ve Mersin şehirlerinden genç girişimciler katıldı. ING 'nin alanında uzman 34 mentorundan destek alarak 14 farklı teknoloji başlığı altında geliştirilen projelerde ilk 5 şöyle sıralandı:
Kando: İstanbul'dan katılan 5 kişilik ekibin geliştirdiği Kando cihazı, kamera, bluetooth, yapay zeka, yüz ve obje tanıma, önceliklendirme gibi teknolojileri birleştirerek görme engellilerin gerçek hayatta hareketliliğini, sanal dünyada ise erişebilirliğini artırmayı hedefliyor. Görme engelli bireyler hareket halindeyken önlerindeki objeleri ve yüzleri tanıyarak sesli uyarılarda bulunuyor, tabelaları ve yol işaretlerini okuyabiliyor. Gördüklerini kullanarak yeni bilgileri öğrenme ve daha sonra kullanma kapasitesine sahip cihaz sayesinde görme engelliler hem gerçek hem de sanal dünyada yakın çevreleriyle daha rahat sosyalleşebiliyor, topluma ve hayata daha kolay katılabiliyor. Kando ekibi, 15.000 TL'lik hediye çekinden oluşan birincilik ödülünün sahibi oldu.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER