Hünkâr Çayırı özel vakfa tahsis!

Bölgemizin tarihi değeri, Fatih’in vefat ettiği Tarihi Hünkâr Çayırı Maliye Bakanlığı’na bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 30 yıllık süreyle kullanım hakkının Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na tahsis ediliyor. Bakanlık kararı Gebze’yi ayağa kaldırdı. Bazı siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşları buna sert tepki gösterdiler.

 Hünkâr Çayırı özel vakfa tahsis!
banner158
banner174

Çayırova’da Gebze Teknik Üniversitesi ile Tuzla Askeri alan sahası arasında bulunan Cihan İmparatoru Fatih Sultan Mehmet Han’ın da vefat ettiği yer olan Tarihi Hünkar Çayırı’nın da bulunduğu 4 ada 40 parsel numaralı 133.038,00 m2’lik alanın, 15.08.2017 tarihli Değerleme A.Ş. tarafından, Gayrimenkul Değerleme Raporları ile 137.035.000,00-TL. bedelle trampa işlemi ile Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı’na 30 yıl süreyle irtifak hakkı ihalesi yapılma hakkı verilmesinin duyulması Gebze’yi ayağa kaldırdı.

GEBZE AYAĞA KALKTI

Hünkâr Çayırı’nın Bakanlık kararı ile 30 yıllık kiralama tahsisli usulle okul yeri için bir özel vakfa verilmesine gün boyunca sosyal medya ve peş peşe gelen açıklamalarla büyük tepki gösterildi. Hünkar çayırının içindeki tarihi çeşme ve namazgâh da Kültür varlıkları koruma kurulunun koruması ve tescili altında bulunuyor. Bazı sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler bu konunun çok büyük ve infial uyandıracak yanlış bir karar olduğunu belirterek kiralama tahsisinin durdurulmasını talep ettiler. GTO Başkanı Nail Çiler, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bilgi verilerek  aktarılacağını söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2017, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER