banner166

Kadın Sağlığı Masaya Yatırıldı!

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" Gebze toplantısı, Gebze Osman Hamdi Bey Toplantı Salonunda Gebze Kaymakamlığı’nın katkıları ile gerçekleştirildi.

 Kadın Sağlığı Masaya Yatırıldı!
banner158
banner174

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde başlatılan ve  İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen "Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi"  Gebze toplantısı, Gebze Osman Hamdi Bey Toplantı Salonunda  Gebze Kaymakamlığı’nın katkıları ile gerçekleştirildi.

 Programa; Hülya Aksoy’un yanı sıra,  Gebze  Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi Nuray Güler, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’nin eşi Aliye Denizci, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Köşker, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şakir Saldırıcı, Siyasi Parti İlçe Kadın Kolları Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

 Hülya Aksoy’u Gebze  Kaymakamı Mustafa Güler ve eşi Nuray Güler, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci’nin eşi Aliye Denizci, Gebze  Belediye Başkanı Adnan Köşker’in eşi Ragibe Köşker, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Şakir Saldırıcı ve ilçe yöneticileri  kapıda karşıladılar.


KADINIMIZI KANSERDEN KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZ!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda; Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in  konuşmalarının ardından Aksoy yaptığı  konuşmalarında; Hepiniz projemize hoş geldiniz. Biz bir kadın sağlığı projesi başlattık. Bu projeyi başlatmamızdaki amaç; kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmektir. Aslında hepiniz burada dinleyeceklerinizi çok iyi biliyorsunuz ancak bazı şeyleri bilmek yetmiyor. Bunları uygulamak çok önemli. Projemizin ana teması  meme kanseridir ve her kadının kendini her ay düzenli olarak elle muayene etmesi ve oluşacak değişikliği erkenden fark etme fırsatı bulması önemlidir. Erken teşhisin çok önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bizler kadın olarak kendimizi çok ihmal ediyoruz. Eşimiz ve çocuklarımız elbette çok önemli ama bizler  de çok önemliyiz. Bizler sağlıklı olacağız ki onlarda iyi olsunlar. Lütfen kendinizi ihmal etmeyin.

 

KANSER ÇEŞİTLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME YAPILDI

Daha sonra basına kapalı devam eden toplantıda, İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. İnci SOBİ tarafından kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi ile  6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara ve uyuşturucu bağımlılığının zararları konularında eğitim verildi. Eğitimin  ardından kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi gerçekleştirildi.

 Kadınlar  tarafından da yoğun ilgi gören program, katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2017, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER